avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Litigii de munca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Litigii de munca

Buna,
Am avut un proces cu o societate care nu mi-a platit ultima luna de munca.Am primit Hotararea acasa si m-au informat ca am avut dreptate.Asta a fost pe 11-07-2013.Societatea a avut 10 zile sa faca recurs. Ce trebuie facut mai departe? Nu am avocat.
Multumesc!
Buna,
Unde se plateste taxa pt.executare silita(cea pt.primarie) avand in vedere ca procesul a avut loc in alta localitate decat cea in care am eu domiciliul?
Art. 40. - (1) Taxele judiciare de timbru se platesc de debitorul taxei in numerar, prin virament sau in sistem on-line, intr-un cont distinct de venituri al bugetului local „Taxe judiciare de timbru si alte taxe de timbru”, al unitatii administrativ teritoriale in care persoana fizica are domiciliul sau resedinta ori, dupa caz, in care persoana juridica are sediul social. Costurile operatiunilor de transfer al sumelor datorate ca taxa judiciara de timbru sunt in sarcina debitorului taxei.

Art. 10. - (1) In materia executarii silite, urmatoarele cereri se taxeaza astfel: a) cereri pentru incuviintarea executarii silite, pentru fiecare titlu executoriu - 20 lei;
b) cereri de suspendare a executarii silite, inclusiv a executarii provizorii - 50 lei.
(2) In cazul contestatiei la executarea silita, taxa se calculeaza la valoarea bunurilor a caror urmarire se contesta sau la valoarea debitului urmarit, cand acest debit este mai mic decat valoarea bunurilor urmarite. Taxa aferenta acestei contestatii nu poate depasi suma de 1.000 lei, indiferent de valoarea contestata. In cazul in care obiectul executarii silite nu este evaluabil in bani, contestatia la executare se taxeaza cu 100 lei.
(3) In cazul in care prin contestatia la executare silita se invoca, in conditiile art. 712 alin. (2) din Codul de procedura civila, si motive de fapt sau de drept privitoare la fondul dreptului, taxa de timbru se stabileste potrivit art. 3 alin. (1).
(4) Cererile de intoarcere a executarii silite se taxeaza, in toate cazurile, cu 50 lei, daca valoarea cererii nu depaseste 5.000 lei, si cu 300 lei, pentru cererile a caror valoare depaseste 5.000 lei.

trebuie sa luati legatura si cu executorul care se va ocupa de recuperarea debitului pt ca in functie de suma pe care doriti sa o recuperati va v-a comunica si onorariu acestuia, care se achita fie la inceperea executarii sau dupa ce a recuperat debitul.

Multumesc,mult !
Buna seara,
Mai am niste nelamuriri in legatura cu cele de mai sus.Am trimis o notificare la societatea in cauza,dar nu a dat curs nici dupa o luna.Am fost la un executor,dar zica ca nu am suma exacta scrisa dupa ce scrie''in numele legii hotaraste''. Mentionez ca suma e scrisa pe pagina 1 a hotararii. Oare sa fie din cauza ca executorul cunoaste pe proprietarul societatii??? Nu se poate face nici plangere penala? Eu nu vreau sa ma reangajeze la ei.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare bilet la ordin Vasilateanu Vasilateanu sunt supus executarii silite pe baza unui bilet la ordin, dar societatea mea comerciala nu mai datoreaza nimic acestui creditor (toate datoriile au fost ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru pentru contestatie la executare elenealina elenealina Puteti sa ma lamuriti care este valoarea taxei de timbru daca vreau sa depun o contestie la executarea silita.Precizez ca suma executarii silite este de 350481 ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare jus_tgv jus_tgv Cum se stabileste taxa de timbru pentru contestatie executare,la judecatorie? Cum se stabileste cautiunea pentru suspendarea executarii? (vezi toată discuția)