avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesirea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesirea din indiviziune

avem un certificat de mostenire un de sunt inscrise casa si terenul aferent si totodata sunt inscrise si adeverintele eliberate de primarie in conformitate cu legea 18 .
(certificat eliberat 1992)

Ulterior in 2005 au fost eliberate si titlurile de proprietate conform adeverintelor inscrise in certificat de mostenitor.
Cum titlurile de proprietate au fos eliberate in numele defunctei ,acum pentru iesirea din indiviziune doresc sa chem in judecata ceilalti mostenitori,
Cum trebuie sa fac o procura intrebarea e daca aduc ca document certificatul de mostenire sau titlurile de proprietate?
Eu consider ca e certificatul de mostenire(1992) ce stipuleaza cine sunt mostenitorii(cand a fost eliberat erau numai adeverintele si dipa acee a s-a u eliberat titlurile de proprietate(2005)).
DECI DACA EVIDENTIEZ IN PROCURA DOARE CF DE MOSTENITOR E BINE?

CU RESPECT MARIA
Cel mai recent răspuns: aramcos , utilizator 15:13, 15 Martie 2009
la ce fel de procura va referiti?
mai editati o data topicul, explicati mai clar.
o procura de reprezentare in instanta? oricum va spune notarul ...stie el ce sa treaca.
Referitor la actiunea in judecata pentru iesirea din indiviziune doresc sa stiu cum se procedeaza in cazul in care unul di citati nu se prezinta . Daca sunt situatii distincte si cand se poate judeca in lipsa?

CU RESPECT MARIA
este strict problema celui care nu se prezinta, oricum procesul merge mai departe.
este suficient sa fie in sala reclamantul/reclamantii care pot sa se prezinte personal sau prin avocat.
daca vor,partile pot sa dea o procura speciala unei alte persoane care sa poata angaja un avo. in mumele celui care da procura si care sa poata sa mearga la procese.

se poate judeca in lipsa,dar pt. reclamant ar fi ideal sa se prezinte macar avocatul.

av.m.vasilescu
Ultima modificare: Duminică, 15 Martie 2009
MYRA CIMPEAN , Avocat
stimat avocat
Eu am facut o procura sotului meu pentru a se ocupa de iesirea din indiviziune atit cu intelegere cat si cu neintelegere deci prin dare i n judecata .Am scris in procura nr. de cerificat de mostenitor nu si nr. de certificate de proprietate ce au fost emise dupa cca 3 ani .
Revin cu intrebarea initiala : e buna procura ?sotul poate angaja avocat in numele meu cu procura?
doamna, mergeti la notar, spuneti-i pt. ce doriti procura si el va consemna exact asa cum vreti.
ca sa angajeze un avo. si sa va reprezinte interesele in fata instantei va trebuie procura judiciara speciala.

Alte discuții în legătură

Actiune in judecata pentru folosirea unui lucru o perioada mare de ani far sa fii proprietar pe acel bun angi25 angi25 Buna ziua! am cumparat un teren (1000 m.p.) cu chitanta de mana, cu 2 martori (intre timp unul a decedat), pana sa se dea titlurile de proprietate (erau acele ... (vezi toată discuția)
Eliberare titlu proprietate hane hane In urma unei actiuni in instanta s-a dispus eliberarea actelor de proprietate pentru un teren catre mostenitorii legali: mama mea (cota 1/4) si eu (cota 3/4) ... (vezi toată discuția)
Partaj dorel13 dorel13 Am avut un proces in care, in cererea de chemare in judecata avocatul a scris \"partaj si iesire din indiviziune\" Este vorba despre un teren agricol de pe un ... (vezi toată discuția)