avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare silita din locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare silita din locuinta

Buna ziua,
suntem 5 frati iar in urma taxei de succesiune,dupa decesul tatalui,am decis impreuna cu mama sa cedam fiecare partea ce ne revenea unui singur frate.Pentru ca unul din frati nu a fost de acord,nu am putut sa facem partaj si a trebuit sa facem contract de vanzare-cumparare.In urma acestui contract unul din frati detine 90% din casa,teren si dependinte ,iar celalalt frate detine 10%. La notariat ni s-a spus ca mergand mai departe in instanta putem obtine si cealalta parte de 10%.Mentionez ca i-a fost oferita o suma mult mai mare de bani pentru a ceda partea,dar fratele tot refuza.Fratele care detine 10% , locuieste impreuna cu concubina lui si cu mama noastra in respectiva casa.Noi doream ca prin acest act de vanzare-cumparare sa putem sa "scapam" de fratele si concubina lui din casa.Acestia o ameninta pe mama,in special concubina fratelui.Avem depuse la politie plangeri impotriva lor,dar politia nu poate face nimic.Fratele are domiciliul acolo,iar concubina(care de fapt nu este nici macar divortata de sotul ei) poate sa stea acolo (desi nu are domiciliul stabil la acea adresa) cu consimtamantul fratelui.Acesta este raspunsul dat de o institutie a statului,chiar daca au facut nenumarate scandaluri,au spart geamuri si usi,au amenintat ca dau foc la casa etc...Am angajat un avocat care sa faca toate demersurile necesare pentru a obtine si cei 10% din locuinta.Dar datorita perioadei de vacanta, pana in septembrie nu poate da drumul la proceduri.
Intrebarea mea este:se poate obtine in instanta evacuarea lor din locuinta si un ordin de protectie impotriva lor?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Evacuare din locuinta a unei persoane fara domiciliu stabil la adresa mr2005 mr2005 Buna ziua, casa in care locuieste mama mea este proprietatea ei si a tatalui care este decedat.Din pacate nu am reusit sa facem succesiunea in urma decesului ... (vezi toată discuția)
Pretentii imbunatatiri ddanacv ddanacv In anul 2006 fratele meu a deschis un proces prin care s-a dezbatut succesiunea dupa mama noastra decedata.In timpul procesului, respectiv anul 2009 fratele ... (vezi toată discuția)
Succesiune ,renuntare in favoarea fratelui conditionata . ziarediverse ziarediverse In august 2008 a decedat tatal . Impreuna cu mama detineau in proprietate o casa cu teren aferent in care locuieste in exclusivitate fratele meu si concubina ... (vezi toată discuția)