Am o intrebare referitoare la Suspendarea Contractului de Munca:
- in momentul in care o persoana se afla intr-o cercetare disciplinara la locul de munac,suspendarea poate fi mai mare de 10 zile?si daca da , in asteptarea unui raspuns, angajatul nu trebuia sa primeasca un act scris cu aceasta suspendare?Eu am primit verbal o instiintare cum ca trebuie sa astept pana revine pers responsabila cu luarea deciziei din concediul de odihna.
Este legal termenul?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Conf art 52 alin 1 lit a CM contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa angajatorului pe durata cercetării disciplinare prealabile, în condiţiile legii.
Nu exista in lege termenul de 10 zile. Nu stiu de unde l-ati luat.
Este obligatoriu in cazul cercetarii disciplinare sa fiti instiintat ca s-a demarat aceasta procedura impotriva dvs si ca vi s-a suspendat CIM. Instiintarea trebuie facuta in scris, printr-un convocator (deschiderea procedurii disciplinare) si printr-o decizie (susp CIM).
A existat in vechea reglementare a Codului Muncii un astfel de termen.
In Decizia de suspendare va trebui sa se prevada si o anumita perioada in care se decide suspendarea c.i.m.
Un astfel de termen poate fi prevazut in c.cm aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
Nu cred ca angajatorul isi poate stabili prin RI sau CCM cazurile de suspendare a CIM.
Nici nu vad de ar dispune suspendarea CIM pe o perioada de 10 zile cand cercetarea disciplinara poate dura 6 zile sau 14 zile.
Cred ca o astfel de decizie se intocmeste in asa fel incat sa-si produca efectele pana la finalizarea cercetarii disciplinare, fara a exista un termen calendaristic fix.