avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendarea Contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendarea Contractului de munca

Buna ziua tuturor,

Am o intrebare referitoare la Suspendarea Contractului de Munca:
- in momentul in care o persoana se afla intr-o cercetare disciplinara la locul de munac,suspendarea poate fi mai mare de 10 zile?si daca da , in asteptarea unui raspuns, angajatul nu trebuia sa primeasca un act scris cu aceasta suspendare?Eu am primit verbal o instiintare cum ca trebuie sa astept pana revine pers responsabila cu luarea deciziei din concediul de odihna.
Este legal termenul?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:19, 26 Iulie 2013
Conf art 52 alin 1 lit a CM contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa angajatorului pe durata cercetării disciplinare prealabile, în condiţiile legii.
Nu exista in lege termenul de 10 zile. Nu stiu de unde l-ati luat.
Este obligatoriu in cazul cercetarii disciplinare sa fiti instiintat ca s-a demarat aceasta procedura impotriva dvs si ca vi s-a suspendat CIM. Instiintarea trebuie facuta in scris, printr-un convocator (deschiderea procedurii disciplinare) si printr-o decizie (susp CIM).
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2013
Florin Cioca, Consilier juridic
A existat in vechea reglementare a Codului Muncii un astfel de termen.
In Decizia de suspendare va trebui sa se prevada si o anumita perioada in care se decide suspendarea c.i.m.

Un astfel de termen poate fi prevazut in c.cm aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
Nu cred ca angajatorul isi poate stabili prin RI sau CCM cazurile de suspendare a CIM.
Nici nu vad de ar dispune suspendarea CIM pe o perioada de 10 zile cand cercetarea disciplinara poate dura 6 zile sau 14 zile.
Cred ca o astfel de decizie se intocmeste in asa fel incat sa-si produca efectele pana la finalizarea cercetarii disciplinare, fara a exista un termen calendaristic fix.
Atata timp cat in reg.intern sau in ccm se poate stabili asa ceva, nu cred ca i se poate interzice unui angajator sa stabileasca asa ceva.

Un termen calendaristic deja exista pentru cercetarea disciplinara, daca un angajator doreste sa respecte legea.

Acela este de cel mult 6 luni nu de 10 zile.
Nu vad rationamentul pentru care un angajator si-ar limita termenul de cercetare disciplinara.

Alte discuții în legătură

Inceperea cercetarii disciplinare a unui angajat mirela1984 mirela1984 buna ziua! am un angajat care nu s-a mai prezentat la locul de munca din 21 iulie 2016. as dori sa finalizez cumva aceasta situatie si sa incep procedura de ... (vezi toată discuția)
Sanctionare pecuniara nerespectare preaviz Bubinubi Bubinubi Buna ziua, va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema: avem un angajat care, cu 3 zile inainte de incheierea preavizului (ultima zi de preaviz ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara mircea.stoica mircea.stoica Un angajat a solicitat invoire de 3 ore(in data de 28.10) si o zi din concediul legal(in data de 29.10), cereri care au fost refuzate de catre seful ... (vezi toată discuția)