Scuze G David, dar nu e chiar asa simplu -16% din venitul net.- ! Impozitul depinde de activitatea desfasurata de pfa, ii,if. si poate fi 16% din venitul net determinat in partida simpla sau la norma de venit, care este o suma fixa. D-L damianpredescu... inca nu s-a hotarat ce va face,,, asa ca mai are pana la plata impozitului... succes
Buna ziua!
As dori sa stiu daca pe langa impozitul pe venit, 16%, nu trebuie platite si contributii la sanatate, pensii, somaj? Si daca da, cum sunt calculate aceste sume?
Mentionez ca in urma cu cativa ani mi-am deschis o I.I., am intrebat despre ce contributii am de platit si nu mi s-a spus nimic despre acestea. Ca la cativa ani dupa sa ma trezesc cu plicuri de la sanatate si mai nou si de la pensii cum ca am de platit anumite contributii. I.I. este inchisa de 3 ani si cu toate acestea, instiintarea de la casa de pensii a venit dupa vreo 2 ani de la inchidere.
As dori sa stiu si care este data de prescriere a datoriilor catre stat.
Va multumesc mult pentru informatii!
Pai nu ati avut un contabil sau macar un sfat de la unul autorizat ?Cred ca v-a ademenit un fals contabil(mai sunt si din acestia,, pe la finante..) care sa va tina contabilitatea si v-a spus ca nu mai trebuie sa platiti nimic la pensii,sanatate,somaj.V-ati bucurat ca ati nimerit persoana
care tine la dvs.-mai ales la banii dvs ..In fine,, doar nu sustineti ca nu v-ati inregistrat la
ad-tia financiara de care apartineti si acolo trebuia sa va spuna ce declaratii se depun obligatoriu la ei. Din 2011 se depune D112 care este cu cheltuielile de salarii si cuprinde toate fondurile catre pensii,sanatate ,somaj -daca ati avut salariati. Daca nu ,cei de la finante trebuiau sa va spuna ca sunteti obligata sa plataiti si la pensii si la sanatate,-somaj optional-
si plata se facea tot la ei pe baza unei decizii de impunere -nu la casa de pensii sau sanatate. Casa de pensii si sanatate ,au toate informatiile despre cei cu PFA ,I.I.,I.F. si conform Codului fiscal trebuie sa platiti,.
Scuze, dar inainte de a intreba de perioada de prescriere a datoriilor catre stat ,,trebuia la inceput sa va interesati de obligatiile ce le aveti catre stat. Aceste datorii se vor dubla ,tripla din majorari, si penalitati, asa ca nu mai stati sa asteptati prescrierea -caci nu va veni niciodata.- si achitatti-va obligatiile legale.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Impozit pfa
nini21
Buna ziua, sunt student la politehnica si sunt angajat la o firma pe post de consultant it. Vreau sa-mi deschid un PFA si as dori sa stiu care sunt tipurile de ... (vezi toată discuția)
Pfa oug 58/2010
enculescu
Sunt PFA care plateste impozit la norma fixa de venit (finantele imi stabilesc la inceputul anul un venit preconizat si la acela platesc 16%) si sunt si ... (vezi toată discuția)