avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Se poate intrerupe activitatea fiscala la o asociatie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Se poate intrerupe activitatea fiscala la o asociatie de proprietari ?

Buna seara ! Avem o asociatie de proprietari mica infiintata in 2010 cand am beneficiat de programul de anvelopare termica . Actualmente nu incasam decat cheltuieli pentru asociatie ,serviciile pentru apa,canal,gunoi menajer le platesc proprietarii direct la primarie (serviciul public , ei ni le ofera ). Intrebare : se poate intrerupe activitatea fiscala a asociatiei ( sa nu mai incasam nimic , sa nu mai fie nevoie de declaratii si impozite la fisc ) fara sa desfiintam asociatia ? Daca da in ce conditii si pentru cat timp ? Ce pasi trebuie urmati ?Ce facem cu restantierii ? Trebuie recuperate sumele inainte sau se poate si dupa ?Va multumesc !
Norma in vigoare nu prevede aceasta optiune
Asociatia de proprietari nu detine presedinte,administrator,cenzor?
Acestia cum sunt remunerati pentru activitatea prestata?
Pentru recuperare debite acumulate ,aplicati disp art 49,50,51 din L nr 230/2007
Eu unu' nu inteleg ce tre' sa faceti! Ce inseamna in opinia dvs. " se poate intrerupe activitatea fiscala la o asociatie de proprietari?"
Daca mergeti la ANAF-ul local, acolo sunteti inregistrati cu Declaratia 010 - vectorul fiscal, prin care conducerea as. dvs de la acel timp a declarat ca asociatia, datorita activitatii specifice, trebuie sa calculeze, sa retina la sursa si sa vireze anumite contributii la bugetul de stat, precum si la contributii sociale. Ei, ce s-a modificat de atunci? Daca aveti modificari, mergeti la finante si schimbati vectorul fiscal. De exemplu, daca pana acum ati avut persoane cu contract de munca, sigur ca trebuia sa se calculeze, sa se retina si sa se vireze sumele respective si in plus sa se intocmeasca acele declaratii fiscale despre care vorbeati.
Daca intre timp ati renuntat la administrator, persoana fizica, nu mai aveti nici personal de curatenie, angajati (ma gandesc ca va faceti treaba cu firme specializate), mergeti si va modificati declaratia 010. Trebuie discutat acolo la ANAF ce declaratii si situatii mai trebuie sa intocmiti. Tare ma tem ca va mai trebui sa intocmiti niste declaratii fiscale, chiar asa pe zero...
nelu_k. a scris:
Intrebare : se poate intrerupe activitatea fiscala a asociatiei...?

Asociatia de proprietari nu are ca obiect "activitatea fiscala". Activiate ficala au instotutiile si organele fiscale.
Asociatia, ca orice persoana juridica nonprofit nu are profit si nu platestea impozit pe profit, p[e cifra de afaceri, pe incasari...
Asocaitia mu este platitoare de TVA, asa ca nu plateste TVA
Asociatia nu plateste impozite si contributii sociale aferente salariilor si indemnizatiilor daca nu are salariati sau indemnizati.

Ceea ce spuneti despre incasari si plati facturi nu are legatura cu fiscalitatea. Nu raportati la finante facturile de la furnizori, incasarile de la proprieatri s.a.m.d.

Daca cei care conduc si administreaza asociati o fac fara a fi platiti, tineti contabilitatea in partida simpla si aveti doar obligatia depunerii semestriale a sitiuatiei soldurilor elementelor de activ si pasiv. Este, cred, singurul document (o foaie A5) pe care trebuie intocmit si depus la 30 iunie si 31 decembrie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 101 david ionica david ionica Buna seara. Va rog sa ma sprijiniti in completarea declaratiei 101. Precizez ca sunt admin la o asociatie de proprietari si veniturile asociatiilor nu sunt ... (vezi toată discuția)
Impozit asociație proprietari adivasiu adivasiu la asociatia de proprietari avem inchiriate spatii cu destinatie comuna, pe bloc, unde au fost montate cateva antene GSM. asociatia plateste impozit de 16% pe ... (vezi toată discuția)
Activare ong LyKo LyKo Bună ziua! Aș dori să știu dacă pot folosi(activa) o Asociație care de la înființare (2018) nu a avut nici un fel de activitate, deloc. S-au depus ... (vezi toată discuția)