avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lasarea mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lasarea mostenirii

Ajutati ma va rog cu raspunsuri la urmatoatele intrebari:
1. Sot si sotie, fara descendenti, sotia decedata cu un colateral privilegiat.se deschide succesiunea?
2.sotul vaduv, doreste sa lase mostenirea unei familii care il ingrijeste!cum este mai indicat sa lase mostenirea: prin testament sau prin contract de renta viagera? Si de ce documente are nevoie ptr a proceda la lasarea mostenirii?
Va multumesc!
1. Da, se deschide succesiunea.

2. a. contract cu renta viagera;
2. b. se merge la notar si, dupa dezbaterea succesiunii de pe urma sotiei decedate, cu certificatul de mostenitor si actele e proprietate ale imobilului respectiv se face contractul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire contzmir contzmir Buna ziua, Am si eu o speta si sper sa ma ajutati. Este vorba de mostenitorii unei persoane X care este vaduv si nu are copii. Cum nu are sotie si nici ... (vezi toată discuția)
Bună seara, în legătură cu o moștenire. răposatul, cetățean ... GimiJim GimiJim Bună seara, în legătură cu o moștenire. Răposatul, cetățean Italian, cu domiciliu provizoriu în Romania a lăsat un apartament. Soția lui încă în ... (vezi toată discuția)
Testament urmat de donatie fiducius55 fiducius55 Buna seara.Onorabile avovat 1.Se poate ataca un testament? Vaduva face un testament in favoarea mea .,Nu a facut succesiunea dupa sotul ... (vezi toată discuția)