avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cazier Judiciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cazier Judiciar

Buna Seara

Pe data de 31/12/2008(aveam 16 ani) am savarsit o infractiune si anume furt si port de arma alba (am furat un bax de cola si unu de bere , cutitul era de colectie dabea ce mi-l daduse un prieten) , prima si ultima mea abatere , am fost arestat , mi sa luat amprente si poze , eu dupa aceea am plecat in franta , la mama , din cate am inteles am primit o amenda penala ce trebuia sa o platesc problema este ca amenda mi-a fost trimisa pe adressa din buletin unde nu mai locuiam eu eram in franta in aceea perioada , deci nu am platit-o nici in acest moment , au trecut 4 ani acuma , ce va aparea pe cazierul meu judiciar ?

Amenda a fost trimisa pe adressa unde locuia tata , tata plecase de mult , nu am mai auzit de el , dar a vandut apartamentul la aprox. 1 an dupa ce am primit amenda , din cate am inteles , ca sa vanda apartamentul trebuia sa plateasca amenda , chiar daca era pe numele meu , daca a platit amenda mai apare ceva pe cazierul meu ? chiar trebuia sa plateasca amenda ca sa vinda apartamentul? Daca amenda nu e platita nici in ziua de astazi , imi apare ceva pe cazier?

Tin sa precizez ca a fost prima si ultima mea abatere , eram minor(16 ani) , si nu am fost condamnat , decat la o amenda.

Va multumesc Anticipat ,
Ultima modificare: Vineri, 26 Iulie 2013
ContSters296966, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 21:55, 27 Iulie 2013
Sigur este amenda penala si nu administrativa?
Daca este o amenda penala, atunci trebuie platita,altfel existand riscul sa fie inlocuita cu inchisoarea.
Daca este amenda administrativa(si eu asa cred ca e), atunci aceasta nu apare in cazier, insa este debitata la organele financiare locale care intreprind masuri de executare silita civila asupra persoanei.
Nu stiu ce fel de amenda este , m-am gandit ca este penala , daca era penala si nu o plateam , avand in vedere ca se inlocuia cu inchisoarea , nu insemna ca tunci cand intru in tara , la verificarea pasaportului sa le apara si sa ma aresteze pe loc ?? am fost in tara de nenumarate ori si nu mi-au zis nimica la aeroport si mi-au controlat pasaportul , datele si pe calculator nu numai pe aparat cu uv si poza. Mi-am schimbat si buletinul ( prin imputernicire intocmita la consulat) si nu sa intamplat nimic , nimeni nu a zis nimic , amenda trebuia platita la trezorerie , cred ca era administrativa pana la urma , nu stiu , stiti cumva cum pot afla (de la distanta) ce amenzi am ? un numar de telefon , un site ? Este posibil ca tata sa fii platit amenda pentru a putea vinde apartamentul ?
Ultima modificare: Vineri, 26 Iulie 2013
ContSters296966, utilizator
Fiind minor in momentul infractiunii nu cred ca trebuia sa platiti dvs. insuva amenda, ci parintii dvs. trebuiau sa faca asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda penala alexanru alexanru salut,am primit NUP<nencetarea urmariri penale> si amenda penala pentru art.85 se va trece ceva in cazier daca am cazierul curat,o sa am cazier?multumesc (vezi toată discuția)
Cazier Crisscristina Crisscristina Bună ziua.o prietenă a fost prinsa furând din magazin de haine în Germania o lenjerie intima și o pereche de șosete...în afara de amendă va avea și ... (vezi toată discuția)
Asa numitul "furt din nevoie" markelrow markelrow In urma cu o zi, mi-a povestit cineva ca s-au intamplat urmatoarele : a mers la un hypermarket din Oradea si din nevoie a comandat la mezeluri ceva mezel ... (vezi toată discuția)