avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Transcriere certificate de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Transcriere certificate de nastere

buna ziua ,sunt in spania am doi copii gemeni nascuti in spania ,nu sunt casatarita legitim, din ce loc pot scoate cerificatele de nastere romanesti? tatal copiilor este din alt jud iar eu din altul,se scote din orasul de nastere al mamei sau al tatalui ,copii sunt pe numele tatalui va multumesc
Cel mai recent răspuns: yram_tl , utilizator 08:58, 1 August 2013
Certificatele romanesti le puteti inscrie si la consulatul Romaniei care va este cel mai aproape.
Daca doriti sa faceti transcrierea in tara, puteti merge la Starea Civila de la domiciliul oricaruia dintre dvs.
Daca le inscrieti / transcrieti la mai mult de 6 luni de la data nasterii puteti fi amendati cu o suma cuprinsa intre 100 si 200 de lei.
Eu sunt de parere ca ar fi mai bine sa urmati sfatul lui Ares_3, acela de a merge la ambasada. Foarte multe dintre certificatele din Spania sunt completate gresit in sensul ca parintii sunt trecuti cu nume sau date eronate. Daca va adresati primariei de la locul dvs. de domiciliu va trebui sa se faca verificari la locul sotului de domiciliu si invers. Dvs. fara procura din partea sotului nu puteti sa depuneti actele la domiciliul acestuia si nici invers. Nu veniti cu copii in Romania daca nu aveti la dispozitie cel putin 30 de zile pentru ca nu mai puteti pleca cu minorii inapoi fara a avea certif.de nastere romanesti.
multumesc de raspuns ,da intradevar am fost la consulat si sa gasit o greseala la loc de domiciliu al sotului o litera era gresita in loc de I era trecut L,acum asteptam sa ne vina certificatul celui de al doilea copil ptr ca nu am putut depune actele ptr amandoi deoarece i au cerut sotului meu doua certificate de nastere in original..... noi am explicat ca nu e posibil sa aiba 2 certificate in original asa ca mai avem de asteptat copii au acum 6 luni si chiar nu stim cat mai avem de asteptat,iar in privinta certificatelor ramanesti o sa scoata sotul o procura si o mandateaza pe mama lui sa le scoata ,daca trimitem prin consulat dureaza 3 luni.... ,offff o sa faca copii 1 anisor si noi tot nu o sa avem certificate romanesti va multumesc de raspuns cu respect Mari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecarea din romania inapoi in italia cu un copil in varsta de 1 an si 10 luni:proceduri...detalii ??? mihaela0620 mihaela0620 Buna ziua si felicitari pt.acest site.Sa trec la subiect.Acum sunt in Italia cu viitorul sot si cu fetita in varsta de 1 an si 10 luni si trebuie sa venim in ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea procurii...in cazul acordului tatalui de a parasi(mama)romania cu minorul ana s ana s daca tatal face procura sa pot parasi spania cu minorul pt a merge in romania, cat timp e valabila(s-ar putea sa nu plec in perioada asta). apoi,,,pt a ma ... (vezi toată discuția)
Procura ptr buletin romanesc in franta Mariana Dima Mariana Dima Este nevoie de actul de casa ptr procura speciala ptr obtinerea buletinului care a expirat ,facuta la Consulat in Franta ? Mentionez ca nu am schimbat nici ... (vezi toată discuția)