avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Persoana fara discernamant
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Persoana fara discernamant

Buna ziua.Un unchi de-al meu a fost in comisie si a fost declarat fara discernamant pt ceva tranzatie la notar acum un an ,acum este acuzat de ceva penal as vrea sa stiu daca certificatul obtinut cerut de matusa mea mai este valabil si in cazul penal.Multumesc.
Buna ziua,
Daca o persoana nu are discernamant, ea poate di scoasa de sub urmarirea penala pentru acest mobiv. Lipsa de discernamant nu are legatura cu instantele civile sau penale ci cu o lipsa de capacitate care este permanenta.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Cred că se impune o nouă expertiză medico-legală. În cauzerle penale, lipsa discernământului la momentul comiterii faptei, înlătură răspunderea penală a făptuitorului.De aceea, acest lucru trebuie verificat neapărat, pentru că ar fi nedrept ca o persoană fără discernământ, care a comis o faptă penală, să fie trasă la răspundere penală, dar la fel de nedrept ca o persoană care avea discernământ la momentul comiterii faptei să fie exonerată de răspundere prevalându-se de constatarea lipsei discernământului la un moment dat. Lipsa discernământului poate fi permanentă sau doar temporară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minorii madarolivia madarolivia buna. as avea si eu o intrebare, si anume daca un minor de 15 ani care sufera de tulburare mixta emotionala si de conduita, poate fi condamnst pt savarsirea ... (vezi toată discuția)
Caz psihic nu infractor olga2011 olga2011 am un prieten cu tulburare afectiva bipolara si in ultimul timp [fiind in stare maniacala] a acumulat mai multe amenzi si dosare penale de circulatie ... (vezi toată discuția)
Raspundere penala persoana cu discernamant diminuat olga2011 olga2011 daca un individ are discernamintul diminuat testat de expertiza medicala . raspunde penal ? multumesc (vezi toată discuția)