avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de abtinere solutionata de judecator recuzat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de abtinere solutionata de judecator recuzat

Judecatorul recuzat intr-o cauza civila solutioneaza a cerere de abtinere in aceeasi cauza. Este sau nu o incalcare a normelor de procedura prevăzute de art. 32, alin. 2 din vechiul Cod de procedura civilas, in conditiile in care nu s-a pronuntat asupra fondului?
Cel mai recent răspuns: Luciana Guraliu-Macovei , Avocat 12:33, 7 August 2013
Art. 32 alin. 2 din Codul de procedura civila prevede situatia in care , odata admisa cererea de recuzare indreptata impotriva unui judecator, acesta urmeaza sa se retraga de la solutionarea pricinii.Din punct de vedere legal, faptul ca judecatorul recuzat, face parte din completul urmator care a fost investit cu solutionarea unei cereri de abtinere formulata de judecatorul ce a intrat imediat dupa cel recuzat in dosar, nu este o incalcare a normelor de procedura cata vreme , judecatorul recuzat judeca doar cererea de abtinere formulata de judecatorul ce a intrat in dosar dupa admiterea recuzarii primului si nu intra in solutionarea fondului pricinii.Se incalca procedura numai atunci cand, fiind recuzat, primul judecator se pronunta atat in ceea ce priveste cererea de abtinere formulata de celalalt judecator dar intra si in fondul cauzei, asa incat, se incalca in acest sens , articolul invocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributiile sau rolul completelor de permanenta FRD FRD In cazul in care exista o cerere de abtinere a 2 membrii din completul de judecata cine va judeca cererea de abtinere? Cum se va proceda dosarul se va inainta ... (vezi toată discuția)
Cerere de recuzare/abtinere alexxS alexxS Buna ziua,imi puteti spune va rog daca cererea de recuzare/abtinere trebuie admisa in principiu,iar apoi se va solutiona?Solutionarea este in sarcina ... (vezi toată discuția)
Stramutare proces - conditii tusu tusu Buna ziua, miercuri, 2 aprilie, am o contestatie in anulare la Curtea de Apel. din cate inteleg, contestatia va fi judecata de aceiasi judecatori pe care ... (vezi toată discuția)