avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Consultare situatie Biroul de Credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Consultare situatie Biroul de Credit

Buna ziua,

Am avut un credit luat in 2005 care ulterior s-a prescris. Nu a fost vina mea, e mai complicat.
Am consultat Biroul de Credit acum cateva zile. Am un credit raportat acolo ce dateaza din 05-08-2008. Creditul este luat in data de 28-09-2005. La sectiunea "Sumar conturi" acesta este trecut "Starea: Credit fara restante" suma datorata "0" suma restanta "0"

Intrebarea mea este daca mai are rost sa incerc sa aplic la vreo banca pentru vreun card sau credit sau la vreun IFN si daca stie cineva ce criterii sunt luate in considerare dupa consultarea Biroului de Credit. Intreb asta pentru ca am fost la un IFN si mi s-a spus ca e totul in regula in ceea ce priveste situatia mea actuala privind locul de munca, salariul, suma pe care vreau sa o iau doar ca la Biroul de Credit la "Stare cont" trebuie sa fie "Cont inchis" si mi-au cerut o "Adresa inchidere credit" de la banca respectiva. Daca creditul s-a prescris pot sa ma duc eu la banca respectiva sa cer adresa inchidere credit ?
Cel mai recent răspuns: Zsuzsanna Lukacs , Consultant credite si finantari 09:04, 30 Iulie 2013
In mod normal la momentul achitarii integrale a unui credit, banca notifica din oficiu BC. De multe ori uita sa faca acest lucru dar daca le solicitati sunt obligati s-o faca. Nu cunosc situatia dvs. mai speciala dar daca nu aveti datorii fata de ei asa cum reiese mergeti si le solicitat sa notifice inchiderea creditului
Veti primi de la banca, o notificare cu subiectul: Cont inchis prin executare silita sau ceva de genul... Insa eu zic, ca puteti sa incercati sa aplicati la credite, daca in BC aveti cont fara restante! Existenta unui credit(chiar si teoretic) nu va impiedica in contractarea unui alt credit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Cum ma sterg din biroul de credite? monnalee02 monnalee02 Buna ziua. Intai sa va explic speta, dupa care ajungem si la solutiile ei . In 2004 sotul meu si-a ahizitionat dintr-un magazin, electrocasnice ramanand sa ... (vezi toată discuția)
Inca in biroul de credit jovi_jo jovi_jo Buna ziua,am si eu o problema cu Raiffaisen bank.Am avut o deschidere de cont pe care am achitat-o in data de 04.04.2014,saptamana trecuta am facut o cerere ... (vezi toată discuția)