In situatia unui angajat cu timp partial, timpul de munca a fost initial de 2 ore/saptamana, dupa 2 luni prin act aditional timpul de munca a fost modificat la 1 ora/zi. De abia dupa ce am transmis modificarea in revisal am descoperit ca initial am inregistrat in REVISAL, in loc de 2 ore/saptamana, 2 ore/zi. Se mai poate face vreo corectie la prima inregistrare?
Da, faceti corectie. Insa aveti grija ca , potrivit art.4 alin.3 din HG nr.500/2011, orice corectie a erorilor survenite in completarea registrului se face la data la care angajatorul a luat cunostinta de acestea.
concret, cum se opereaza corectia la prima inregistrare?cand incerc sa fac corectie nu pot sa fac decat la cea de a doua inregistrare, adica la modificarea facuta.
Corectie contract:
- Operatia permite corectarea informatiilor unui contract deja adaugat in cadrul aplicatiei, in cazul in care acestea au fost adaugate initial gresit. Selectarea acestei functionalitati deschide ecranul in care se vor corecta date referitoare la inregistrarea selectata.
Actualizare inregistrarilor din acest ecran se poate face apeland butonul "Corectie" pozitionat in toolbarul din partea superioara a ecranului principal in sectiunea "Contracte":
- Se selecteaza salariatul din lista pentru care se doreste a fi corectat contractul si se apasa butonul "Continuare".
- Se corecteaza datele dorite si se apasa butonul "Continuare" pentru a accesa urmatorul ecran cu informatii.
Pentru salvarea informatiilor introduse se apasa butonul "Salveaza". In cazul in care campurile obligatorii nu au fost completate utilizatorul va fi avertizat.
- se genereaza apoi fisierul care se va depune/tranmsite la ITM.
Multumesc pentru raspunsul detaliat.
In cazul meu daca incerc sa fac corectarea referitoare la programul de munca, imi apare programul modificat de 1 ora/zi, programul actual si corect de lucru al angajatului incepand cu data de 01.07.2013. Atunci ar trebui sa corectez la 2 ore/sapt. acest program sa precizez ca produce efecte de la data angajarii, dupa ce transmit corectia in REGES, sa introduc programul actual prin modificare si sa precizez ca produce efecte de la 1 iulie, sa generez un nou registru si sa-l transmit in Reges, e corect astfel?