avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Data declarare recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Data declarare recurs

Buna ziua! Am si eu o intrebare legata de data declararii recursului.
Hotararea afost comunicata cu data de plecare de la Judecatorie 4 iulie 2013, a ajuns la mine pe 5 iulie, si presupun ca in aceeasi zi si la partea adversa, termenul de recurs a expirat pe 22 iulie. Pe portaljust.ro apare la data declararii recursului 26 iulie 2013. Este recursul depus in termen sau nu?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 04:19, 28 Iulie 2013
Daca aceasta este data in care plicul cu actiunea a ajuns la Instanta, nu. Dar se poate sa nu fie data in care a fost depus recursul la Posta. Trebuie sa verificati in dosar sa vedeti data exacta a introducerii recursului.
Pentru orice eventualitate invocati exceptia tardivitatii depunerii recursului.
Asa consider si eu ca este depus tardiv pentru ca nu are cum ca o recomandata sa faca din Bucuresti pana in Targoviste 4 zile. Va multumesc pentru raspuns!
este posibil sa fie data inregistratii la instanta. verificati la dosar.
Oricum mi se pare ciudata acea data logic ar fi sa fie data postei nu data inregistrarii. Daca pana inregistrau ei recursul noi faceam hotararea definitiva
IoanaLoredana a scris:
Hotararea afost comunicata cu data de plecare de la Judecatorie 4 iulie 2013, a ajuns la mine pe 5 iulie, si presupun ca in aceeasi zi si la partea adversa, termenul de recurs a expirat pe 22 iulie.

Presupunerea dvs. poate să fie greşită. Chiar dacă cele două hotărâri au fost transmise în aceeaşi zi de către instanţă, probabilitatea ca ele să ajungă la două părţi cu domicilii diferite în zile diferite este mai mare decât probabilitatea ca ele să ajungă în aceeaşi zi.

Data de 26 iulie 2013 este data înregistrării în sistemul ECRIS şi prevăzută la art. 93 din Hotărârea C.S.M. nr. 387/2005 pentru aprobarea Regulamentului de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti. Dacă recursul a fost transmis din Târgovişte spre a ajunge la o instanţă din Bucureşti, atunci data pe care trebuie să o aflaţi este data la care recursul a fost pus la poştă. Aceea este data declarării recursului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand incepe "sa curga termenul" ? arhontele arhontele O sentinta cu drept de recurs in 10 zile a \"ajuns\" la angajator \"pe data de 11 noiembrie\",data ce \"cade\" intr-o zi de vineri.Care este prima zi de la ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie intretinere cu depasirea termenului de recurs ContSters76214 ContSters76214 Buna ziua! Situatia mea e in felul urmator: Fapte: In februarie 2009 am cerut majorare pensie de intretinere pentru cei 2 copii minori. In iunie 2009 s-a ... (vezi toată discuția)
Timbrare cerere de chemare in judecata Constantin-Sinel MARIN Constantin-Sinel MARIN Buna ziua! Va rog s ama ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: Vreau s adepun o cerere de chemare in judecata (pentru uzucapiune) si nu stiu cum ... (vezi toată discuția)