avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... majorare pensie intretinere cu depasirea termenului de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

majorare pensie intretinere cu depasirea termenului de recurs

Buna ziua!
Situatia mea e in felul urmator:
Fapte:
In februarie 2009 am cerut majorare pensie de intretinere pentru cei 2 copii minori.
In iunie 2009 s-a stabilit majorarea de la 160 lei la suma de 470 lei pentru cei 2 copii care mi-au fost incredintati.
In 20 iulie 2009 a sosit si comunicarea cu majorarea pensiei cu drept de recurs in 15 zile, recurs care si-a incetat valabilitatea pe 04 august 2009.
In 11 august 2009, ex-sotul mi-a viratt in cont 160 lei, reprezentand pensia de intretinere initiala stabilita in procesul de divort., nu suma majorata. A existat un schimb de pareri contradictorii intre mine si ex-sotul legat de refuzul lui de a plati suma stabilita la judecarea cererii de majorare.
In 20 august 2009 am depus o cerere pentru investirea cu formula executorie a comunicarii(data primirii comunicarii prin posta: 20 iulie 2009)
Cererea mea de investire cu titlu executoriu a fost admisa doar partial, adica comunicarea a devenit doar definitiva, motivul fiind ca in 19 august 2009, ex-sotul a depus o cerere de recurs impotriva hotararii majorarii pensiei de intretinere.
Intrebari:
- daca termenul de recurs a expirat in 04 august, el a facut recurs in 19 august, deci nu s-a incadrat in cele 15 zile cu drept de recurs ce anume s-ar putea intampla la primul termen care va fi in 30 septembrie?
- trebuie sa-mi angajez avocat s-au ar trebui sa fac eu ceva pana la primul termen? Si daca da, ce anume?
Dupa parerea mea este doar tergiversare pentru neplata.
Este posibil ca el sa traga de timp cat doreste atata timp cat nu s-a incadrat in termenul de recuirs si eu chiar sa nu pot face nimic?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 13:19, 27 August 2009
Mergeti pe tardividate si o sa aveti castig de cauza .
Respectarea termenelor este OBLIGATORIE, sub sanctiune. In acest caz , sanctiunea este tardivitatea depunerii recursului, cu tot ce angajeaza aceasta PIERDEREA PROCESULUI. Uitati-va din curiozitate la dosar la data cand i-a fost lui comunicata si faceti o intampinare scurta pe tardivitatea depunerii recursului.
Este intr-adevar o tragere de timp.
Inocentia
N-am avut azi acces la dosar deoarece inca nu a ajuns la arhiva Tribunalului. Dar eu STIU cu toata certitudinea ca in data de 20 iulie cel tarziu a avut deja comunicarea in mana deoarece m-a cautat si si-a exprimat nemultumirea vis-a-vis de noua suma.Tot in 20 iulie am primit si eu comunicarea(data postei)..
Va multumesc!
Faptul ca v-a cautat sa isi exprime nemultumirea fata de noua suma nu reprezinta o certitidune a comunicarii hotararii catre acesta. Pentru certitudine, mergeti la instanta si verificati data la care hotararea i-a fost comunicata; nu este obligatoriu ca toate partile dintr-un proces sa primeasca hotararea la aceeasi data. Astfel, termenul de recurs curge diferit pentru fiecare parte.
Sunt perfect de accord cu dvs., eu am vrut doar sa subliniez ca in data de 20 iulie s-a intors din concediu(era plecat o saptaman impreuna cu baiatul nostru) si atunci m-a cautat si mi-a spus cu cuvintele lui ca .
deci logic, cel tarziu in 20 iulie avea comunicarea, iar recursul l-a inaintat in 19 august, in conditiile in care dreptul de recurs este de 15 zile.

Alte discuții în legătură

Majorare pensie de intretinere - nedumerire ContSters76214 ContSters76214 Buna ziua! As avea si eu o nelamurire... Pe scurt: In urma cu mai bine de un an s-a pronuntat sentinta de divort intre mine si ex-sotul meu. Printre ... (vezi toată discuția)
Termen recurs miky_30 miky_30 Buna seara, Am primit comunicarea unei hotarari in litigii de munca ,pe 28 .02.2011.Trebuie sa fac recurs,in termen de 10 zile .Cand expira termenul pentru ... (vezi toată discuția)
Termenul de recurs referitor la sâmbãta ºi duminica miki70_is miki70_is La termenul pentru [b][u]recurs[/u][/b],se calculează respectiv intră în termen şi sâmbăta+duminica sau acestea se exclud? Vă mulţumesc foarte mult! (vezi toată discuția)