avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen recurs
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen recurs

Buna seara, Am primit comunicarea unei hotarari in litigii de munca ,pe 28 .02.2011.Trebuie sa fac recurs,in termen de 10 zile .Cand expira termenul pentru declararea recursului ?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:39, 12 Martie 2011
Pe 11.03.2011 expira termenul pentru exercitarea recursului.
10.03.2011 ultima zi de declarare si motivare a recursului
Am observat o mica contradictie privind termenul de exercitarea recursului; 10.03 si 11.03. In expunerea D-voastra nu ati aratat data postei de trimitere de la instanta a comunicarii, ci numai cand ati primito.
Termenele se calculeaza cu data postei de trimitere si nu cand ati primit comunicarea . Numai in cazuri exceptionale pe motiv probat ca ati primit in nafara termenului se poate admite exceptia introducerii inafara termenului derecurs.
D-voastra ziceti ca pe 28.02 ati primit comunicarea, dar nu stiu cand a fost trimisa ca sa va pot da un raspuns corect.
Deci; calculati D-voastra ziua cand a fost trimisa comunicarea nu se ia in calcul, nici sambetele si duminicele si nici ziua cand ati depus cererea cu motivele de recurs. Puteti trimite in a 10 zi prin posta daca nu aveti posibilitatea de a depune la Secretariatul instantei de judecata. Mult succes=D>
Daca nu ati semnat si nu ati pus data pe documentul comunicarii ce ramane la factorul postal, se considera ca ati primit-o in data postei de pe stampila oficiului postal de destinatie.
Incepand cu aceasta data, fara sa o puneti la numar, aveti un termen de 10 zile in care puteti depune si motiva recursul.
In termenul de 10 zile nu se socoteste nici data depunerii sau expedierii recursului.
Daca termenul se implineste in zilele de sambata, duminica sau sarbatori legale recursul se poate depune si in prima zi lucratoare dupa implinirea termenului.
Atentie!-zilele de sambata, duminica sau sarbatori legale din interiorul termenului de recurs se considera in cadrul termenului de 10 zile.

Concret,daca aveti certitudinea ca termenul comunicarii a fost 28.03.2011, data ultima a depunerii recursului este, asa cum a spus si maestrul @freeelis, 11.03.2011.
Succes!!!
Margareta Stanciu a scris:

10.03.2011 ultima zi de declarare si motivare a recursului

Cred ca ar trebui sa se aplice art.101 C.proc.civ. ... Termenele se inteleg pe zile libere, neintrand in socoteala nici ziua cand a inceput, nici ziua cand s-a sfarsit termenul. .. 10.03.2011 este data cand se sfarseste termenul ... asadar , ultima zi este 11.03.2011.

Alte discuții în legătură

Termenul de recurs referitor la sâmbãta ºi duminica miki70_is miki70_is La termenul pentru [b][u]recurs[/u][/b],se calculează respectiv intră în termen şi sâmbăta+duminica sau acestea se exclud? Vă mulţumesc foarte mult! (vezi toată discuția)
Durata care se ia in calcul la un recurs gatej cezar gatej cezar cum se calculeaza timpul scurs de la comunicarea unei decizii la un proces civil de recuperare fonduri banesti pana la depunerea recursului zile lucratoare ... (vezi toată discuția)
Calculul termenelor calin_andrei calin_andrei Din interpretarea art. 101-104 C.p.c. am anumite dubii in intelegerea curgerii termenelor, respectiv zilele libere in care curg si data postei la documentele ... (vezi toată discuția)