Buna ziua!
As avea si eu o nelamurire...
Pe scurt:
In urma cu mai bine de un an s-a pronuntat sentinta de divort intre mine si ex-sotul meu.
Printre altele a fost stabilita o pensie de intretinere pentru cei doi copii minori, care mi-au fost incredintati mie, o suma totala de 160 lei.
Iin februarie 2009 am solicitat prin instanta majorarea acestei pensii si s-a stabilit suma de 470 lei/luna + retro din februarie 2009 diferenta dintre suma noua si cea veche pentru ce doi copii...
Comunicarea am primit-o prin posta in 20 iulie 2009, iar periaoda de recurs(15 zile) a e4xpirat in 04.08.2009.
Azi am aflat oficial ca el nu a facut recurs.
Fapte:
Dupa expirarea perioadei de recurs ex-sotul si-a exprimat verbal nemultumirea pentru noua suma stabilita de instanta si in continuarea imi vireaza lunarsuma de 160 lei, adica suma inainte de majorare, dar se pare ca n-a inaintat nici recurs.
Refuza cu desavarsire virarea sumei majorate.
o actiune in pretentii ca sa-l obligati la plata sumei de...
depinde cum va face plata pensiei, deoarece, dupa ce investiti hot. cu formula executorie , puteti depune copia la serviciul sotului ca sa aratati ca pensia i s-a majorat...asa procedati in cazul in care i se opreste din salariu.
Depuneti in original sentinta la judecatoria care a judecat,pentru investirea ei cu formula executorie.Dupa aceea ,adresati-va executorului judecatoresc competent material si teritorial competent ,pentru a-l executa silit.