avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... majorare pensie de intretinere - nedumerire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

majorare pensie de intretinere - nedumerire

Buna ziua!
As avea si eu o nelamurire...
Pe scurt:
In urma cu mai bine de un an s-a pronuntat sentinta de divort intre mine si ex-sotul meu.
Printre altele a fost stabilita o pensie de intretinere pentru cei doi copii minori, care mi-au fost incredintati mie, o suma totala de 160 lei.
Iin februarie 2009 am solicitat prin instanta majorarea acestei pensii si s-a stabilit suma de 470 lei/luna + retro din februarie 2009 diferenta dintre suma noua si cea veche pentru ce doi copii...
Comunicarea am primit-o prin posta in 20 iulie 2009, iar periaoda de recurs(15 zile) a e4xpirat in 04.08.2009.
Azi am aflat oficial ca el nu a facut recurs.

Fapte:
Dupa expirarea perioadei de recurs ex-sotul si-a exprimat verbal nemultumirea pentru noua suma stabilita de instanta si in continuarea imi vireaza lunarsuma de 160 lei, adica suma inainte de majorare, dar se pare ca n-a inaintat nici recurs.
Refuza cu desavarsire virarea sumei majorate.

Ce pot sa fac?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters76214 , utilizator 16:34, 16 August 2009
Sau , intr-un final , depuneti o plangere penala prealabila , avand ca obiect savarsirea infractiunii de abandon de familie , intrucat plata partiala e asimilata unei neplati , in acez caz fiind una , in mod cert , facuta cu rea credinta.
Ulterior indeplinirii obligatiei ce-i incumba retrageti-o , si , ca urmare a acestei retrageri , fostului sot nu-i va fi aplicata nicio sanctiune.
Eu as introduce:
- o cerere de executare silita a debitorului depusa la executorul judecatoresc impreuna cu hotararea de majorare a pensiei executorie. Daca debitorul nu se conformeaza sa achite retroactiv pensia majorata din frbruarie 2009, atunci as introduce actiune de poprire si de validare a popririi.
- o plangere penala impotriva debitorului pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie (art. 305 C.pen.), deoarece neindeplinirea cu rea-credinta a obligatiei consfintita printr-o hotarare irevocabila, exista si in cazul in care debitorul dispune de toate mijloacele materiale pentru a-şi indeplini obligatiile de intretinere stabilite de instanta, dar isi indeplineste obligatia doar partial. ;)
Inca o data va multumiri pentru sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum procedez in cazul in care nu primesc pensia alimentara pentru un copil care imi este incredintat spre educatie si crestere? conium conium Buna ziua , va rog sa ma consiliati cum trebuie sa procedez in situatia in care fostul sot nu plateste pensia alimentarea in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara in fct de salarul minim RAMOnaBC RAMOnaBC nelamurirea mea este urmatoarea: instanta a hotarat plata pensiei in suma fixa 150 lei..pe atunci fostul sot avea loc de munca.din martie 2008 nu mai lucreaza ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere ContSters67688 ContSters67688 Ce as putea face in urmatoarea situatie: Fostul sot nu a platit pensie alimentara, eu avand hotarare judecatoreasca am angajat un avocat care a trimis o hartie ... (vezi toată discuția)