avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Date raportate eronate conform art. 80 din Legea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Date raportate eronate conform art. 80 din Legea 76/2002 si art. 54 din Normele de aplicare a ei

cum poate fi atacata in instanta aceasta aberatie?
Respectiv:
art 80 legea 76/2000 stabileste dreptul angajatorului de a incasa o subventie ptr angajarea absolventilor
hg 14/2002 la art 54 conditioneaza acordarea subventiei de raportarea corecta a unor situatii..
Daca gresesti nu primesti banii,nu te anunta nimeni,nu exista nici o decizie oficiala
Functionarii aroganti iti spun ca nu intra in atributiile lor sa verifice ,,,
Sunt foarte curioasa ce se intimpla cu acesti bani.Pe mine m-au taxat de cel putin 2000 lei pina acum ,am gresit in 112 cu 1 leu suma pe care trebuiau sa mi-o returneze(in minus),am pus scutirea de plata la art 85 si nu la art 80 tot in 112,am trimis un stat de plata incomplet(un salariat este trecut pe alt stat si nu corespundeau totalurile si nu au vrut sa inteleaga ca sunt 2 state in aceeasi luna si sa-mi permita depunerea celui de-al doilea stat) si nu mai stiu ce am mai facut

Am cautat cazuri similare pe net si am inteles ca instantele nu dau cistig de cauza celor care gresesc ptr ca incalca art 54 si atunci ma gindesc cit de legal este art 54...
Ma ajuta cineva va rog?
Cred ca suntem multi in aceasta situatie
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:10, 28 Iulie 2013
1. Este vorba de Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca si de Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 (aprobate de HG 147/2002).

2. Art.54 din Norme nu contrazice art.80 din Lege ci explica cum se procedeaza pentru a beneficia de subventia respectiva.

3. Cititi mai cu atentie art.54(5.1) din Norme si veti vedea ca puteti corecta documetele depuse dar trebuie sa va incadrati tot in termenul initial.

Art.54
...
(4) Pentru verificarea si acordarea sumei lunare cuvenite potrivit art. 80 din lege, precum si a scutirii de la plata contributiei prevazute la alin. (3), angajatorii vor depune, potrivit prevederilor legale, declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate aferenta lunii respective, prevazuta la titlul IX 2 «Contributii sociale obligatorii» din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, iar la agentia pentru ocuparea fortei de munca judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, un tabel nominal intocmit conform modelului prevazut in anexa nr. 16, insotit de copii de pe pontaj si de pe statul de plata.
(alineat modificat de HG 113/2011)

(5) Pentru luna pentru care angajatorii nu depun documentele prevãzute la alin. (4) pânã la expirarea termenului prevãzut de lege pentru depunerea declaraţiei lunare privind evidenţa nominalã a asiguraţilor şi a obligaţiilor de platã la bugetul asigurãrilor pentru şomaj aferente lunii respective sau le completeazã altfel decât potrivit prevederilor legale ori cu date eronate, mãsurile de stimulare prevãzute la art. 80 din lege nu se acordã.

(5.1) Prin excepţie de la prevederile alin. (5), mãsurile de stimulare prevãzute la art. 80 din lege se acordã pentru luna pentru care documentele prevãzute la alin. (4) sunt corectate şi depuse pânã la expirarea termenului prevãzut de lege pentru depunerea declaraţiei lunare privind evidenţa nominalã a asiguraţilor şi a obligaţiilor de platã la bugetul asigurãrilor pentru şomaj aferente lunii respective. (alineat introdus prin art. I pct. 14 din H.G. nr. 449/2009, în vigoare de la 30 aprilie 2009)
...
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iulie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Am citit dar de unde știi ca ai greșit.?DAca ai greșit si nu îți mai dau banii nu trebuie sa existe o decizie in acest sens?
Cei de la AJOFM ar trebui sa va emita o astfel de decizie.
1. Intotdeauna cand am avut asemenea situatii daca am avut nelamuriri am fost de la inceput la Agentia de Somaj si am intrebat ce acte sa fac si cum se completeaza ele asa ca nu am gresit niciodata.

2. Nu se emite decizie de catre Agentia de Somaj pentru asemenea lucruri.

3. Daca vreti sa va lamuriti puteti face o sesizare la ANOFM, pe email, la: anofm@anofm.ro
vazuha a scris:

....
Am cautat cazuri similare pe net si am inteles ca instantele nu dau cistig de cauza celor care gresesc ptr ca incalca art 54 si atunci ma gindesc cit de legal este art 54...
Ma ajuta cineva va rog?
Cred ca suntem multi in aceasta situatie
Multumesc

Legalitatea sau nelegalitatea uni text de lege nu poate fi stabilita decat printr-o actiune in instanta.
Practica judiciara de prea putine ori a dat castig de cauza celor care au promovat o astfel de actiune .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facilitati art 85 din legea 76/2002 anicosma anicosma Este corect sa nu se acorde subventia de la somaj, conform art 80 si 85 din legea 76/2002, daca s-au depus in termen toate documentele si declaratia 112, dar ... (vezi toată discuția)
Subventie somaj Popa Adrian Popa Adrian Cat timp ai maxim sa depui dosarul la somaj in vederea obtinerii unei subventii ca angajator, in cazul angajarii unui absolvent? Exista o limita? (vezi toată discuția)
Facilitati pentru incadrarea unor absolventi nicusan nicusan Avand in vedere prevederile art. . 80. din Legea 76/2002 - (1) Angajatorii care incadreaza in munca pe durata nedeterminata absolventi ai unor institutii de ... (vezi toată discuția)