Multumesc tuturor pentru raspunsuri!
In Contractul de Vanzare-Cumparare clauza referitoare la intrarea in posesie este formulata in felul următor:
Proprietatea cu toate atributele sale asupra imobilului si terenul aferent se transmit de drept Cumpărătorilor in momentul autentificării contractului de vânzare în conformitate cu art. 1674 alin. (1) Cod Civil, iar intrarea in posesia imobilului se fac, fără nici o altă formalitate, în termen de 60 de zile calendaristice de la data Autentificării Contractului de vânzare dar nu mai târziu de data 17.09.2013.
Vânzătorul declară că îi garantează pe Cumpărători contra evicțiunii totale și/sau parțiale a imobilului, conform art. 1965 și art. 1707 Cod Civil
Întrebarea mea este cum se stabilește că am intrat în posesia imobilului, din moment ce potrivit expresiei
în termen de 60 de zile calendaristice evenimentul se poate produce oricând în acest interval și f
ără nici o altă formalitate?
Suplimentar, nu se bat cap-în-cap cele două fraze referitoare la intrarea în posesie și garantarea Cumpărătorilor de către Vânzator contra evicțiunii totale și/sau parțiale?
Altfel spus, daca eu pătrund în imobil cu acordul vânzătorului, iar odată intrat decid că am intrat în posesia acestuia, cum poate dovedi Vânzătorul contrariul și mă constrânge să plec?
Mentionez că o mare parte din bunurile mele sunt deja acolo, duse dinaintea incheierii contractului final de vanzare, iar vanzatorul si-a evacuat deja majoritatea bunurilor pe care le detine.