avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru a iesii dintr-o situatie neplacuta. Am luat un credit de nevoi personale acum 7 ani, am platit vreo 4 ani, apoi din cauza diminuarii salariului nu am mai putut platii rata integrala. Nu am gasit intelegere la banca, aceasta trecandu-ma in baza de date..etc..recuperare creante. Dupa aproximativ 2 ani am constatat ca mi-au blocat contul bancar, lucru care nu m-a afectat pentru ca eu incasam drepturile salariale numerar. Cea care conducea toata treaba asta era o firma de executori judecatoresti. Am intrat pe internet pe pagina Judecatoriei sector 3 si am gasit acolo o incuviintare de executare silita impotriva mea, irevocabila, dar care parea ca se refera doar la conturile bancare. In fine, luna acesta am primit si eu acasa , in sfarsit, o hartie de la un executor judecatoresc prin care mi se comunica ca au trimit o INSTIINTARE DE PLATA unitatii angajatoare. Totul a culminat cu faptul ca m-au sunat de la serviciu sa ma prezint sa semnez faptul ca mi s-a pus poprire pe salariu. SCURT!!. Intrebarile mele pt Dumneavoastra sunt:
- Instanta a incuviintat si poprirea pe salariu? Este legal ceea ce fac executorii judecatoresti? Nu este nevoie de o hotarare judecatoreasca expresa in acest sens?
- Se mai poate face ceva pt a oprii porprirea?
- Am de asemenea, fiind divortat, si o pensie alimentara de platit. Dar fiind de comun acord instituita o platesc lunar, nebevol, nefiind poprita din salariu. Ar trebuii sa merg la serviciu cu hotararea de divort sa arat acest lucru?
- Este posibil ca sa-mi scada din salariu pensia alimentara, ca apoi sa calculeze cei 1/3 pt banca? In felul acesta ma gandesc ca suma porprita ar fi mai mica.
Mentionez ca sunt bugetar. deci nu merg sfaturile cu salariul la negru..sau alte variante:)
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns intrucat sunt asteptat zilele astea sa semnez luarea la cunostinta.
Si inca o intrebare va rog. Dobanda mai curge in cazul in care s-a pus poprirea? Ca vad ca dupa 5 ani in care am platit 170 de euro pe luna...am aceeasi suma de plata acum ca la inceput..parca mai mare putin. O sa platesc dobanda in continuare sau s-a stabilit o suma si gata...trebuie platita prin acei 1/3 din salariu?
Cu respect!
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iulie 2013
gi-jane2, moderator
Executorul judecatoresc a apreciat ca se poate recupera suma datorata prin procedura de executare silita conturi/drepturi salariale
Teoretic,daca va mai aflati in termen, aveti dreptul sa formulati contestatie la executare
Mergeti cu hotararea de divort la angajator sa va retina si sa va vireze pensia.
Daca nu vor, faceti contestatie la executare, aratati ca platiti pensie si cereti ca poprirea sa fie pana la jumatate din salariu.
Penalitatile curg pana la achitarea intregii sume datorate.


Auzisem totusi din alte surse cum ca este de preferat sa fii dai in judecata in situatia in care nu mai poti platii ratele creditului. Se spunea ca practic instanta stabileste o suma de plata fixa pe care o datorezi ,deci doar pe aia o ai de platit, nicidecum alte dobanzi in continuare. Probabil am inteles eu gresit?
Si inca ceva: peste tot am vazut ca la serviciu, in cazul popririi, hartiile sosite erau eliberate de catre judecatorii. In cazul meu sunt de catre firma de executori judecatoresti. Nu mai era nevoie sa ma dea in judecata? Sau ar fi trebuit sa aibe tittlu executoriu?
Multumesc.
Cred ca doar se spunea... nimic din ce povestiti dvs nu e adevarat.
Contractul de credit constituie titlu executoriu, instanta doar incuviintaza executarea silita la cererea executorului, nu fixeaza rate, apoi penalitatile se calculeaza in continuare cf contractului incheiat.
Aveti de plata si cheltuieli de executare.
Nu-i exclus sa va treziti si cu o somatie imobiliara.
Deci sa inteleg sa instiintarea de plata trimisa angajatorului meu de catre firma de executori este perfect legala si nu mai am alta solutie decat sa iau la cunostinta de aceasta. Am sperat ca acea hartie nu ma obliga, intrucat nu este eliberata de catre o instanta judecatoreasca. Cand va referiti la penalitati..sper ca nu este vorba despre dobanzi ca la banca...pentru ca in situatia asta voi platii pana la batranete. Deja am vazut ca mi se imputa o suma mai mare decat cea luata initial de la banca prin credit

Alte discuții în legătură

Buna seara! am si eu o nelamurire... pot fi dobanzile si penalitatile ... Lauraedm Lauraedm Buna seara! Am si eu o nelamurire... Pot fi dobanzile si penalitatile mai mari decat creditul initial? Ex am luat 90milioane in anul 2007 si executarea este pt ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa obtin de la executor pentru a-mi debloca salariul ? stef_56 stef_56 1. am fost executat silit ( s-a dat o sentinta la judecatorie ) pentru un credit neachitat si s-a primit documentul intocmit de executor la locul de munca , ... (vezi toată discuția)
Este normal ca în cazul unei executări silite, banca să facă ... MarianaB072 MarianaB072 Este normal ca în cazul unei executări silite, banca să facă actualizarea dobânzilor? Executarea a fost începută acum 1 an. S-au făcut popririle ... (vezi toată discuția)