avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna seara! Am si eu o nelamurire... Pot fi dobanzile ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna seara! Am si eu o nelamurire... Pot fi dobanzile si penalitatile ...

Buna seara! Am si eu o nelamurire... Pot fi dobanzile si penalitatile mai mari decat creditul initial? Ex am luat 90milioane in anul 2007 si executarea este pt 20500lei in prezent.

Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 15:49, 22 Decembrie 2023
Dobânzile și penalitățile calculate pot să depășească creditul inițial dacă în contract nu s-a stipulat altfel.
Si vedeti daca acel credit nu este cumva prescris... consultati cat mai repede un avocat sa va lamuresca, poate aveti sanse sa scapati de executarea silita.
asa se pare ...
Ultima modificare: Joi, 21 Decembrie 2023
roby2013, utilizator

Dorin Voicilas a scris:

Dobânzile și penalitățile calculate pot să depășească creditul inițial dacă în contract nu s-a stipulat altfel.

Buna ziua, dar pentru o poprire pe salariu infiintata din nov. 2016 - credit Bancpost preluat de Banca Transilvania in 2018, luna trecuta a fost facuta ultima plata, este posibil ca BT se revina cu o actualizare de dobanda si penalitati la aceeasi suma pe care a fost pusa initial poprirea?
Adica am avut instituita poprire pentru suma de 41.000 lei, platita integral prin poprire, fara pauze si acum executorul, cand i-am cerut sistarea popririi, spune ca a fost recalculat debitul de catre Banca Transilvania si ca mai am de plata inca 42.000 lei, urmand sa puna din nou poprire... ca sunt dobanzi mari la BT, 25%... adica...o iau de la capat???
Pe incuviintarea din instanta din 2016 scrie asa;" incuviinteaza executarea....pentru creanta in suma de 36900 lei, actualizata, precum si pentru cheltuieli de executare aferenta".
Este un abuz al băncii, dar nu mă miră.

roby2013 a scris:

Dorin Voicilas a scris:

Buna ziua, dar pentru o poprire pe salariu infiintata din nov. 2016 - credit Bancpost preluat de Banca Transilvania in 2018, luna trecuta a fost facuta ultima plata, este posibil ca BT se revina cu o actualizare de dobanda si penalitati la aceeasi suma pe care a fost pusa initial poprirea?
Adica am avut instituita poprire pentru suma de 41.000 lei, platita integral prin poprire, fara pauze si acum executorul, cand i-am cerut sistarea popririi, spune ca a fost recalculat debitul de catre Banca Transilvania si ca mai am de plata inca 42.000 lei, urmand sa puna din nou poprire... ca sunt dobanzi mari la BT, 25%... adica...o iau de la capat???
Pe incuviintarea din instanta din 2016 scrie asa;" incuviinteaza executarea....pentru creanta in suma de 36900 lei, actualizata, precum si pentru cheltuieli de executare aferenta".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizare debit dupa finalizarea executarii roby2013 roby2013 Buna ziua, pentru o poprire pe salariu infiintata din 2016 - credit Bancpost preluat de Banca Transilvania, luna trecuta a fost facuta ultima plata, este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , in urma unei executări silite am primit răspuns ... AaLlEeXxX AaLlEeXxX Buna ziua , in urma unei executări silite am primit răspuns de la executor că nu îmi poate debloca conturile după achitarea sumei scrisă pe poprire la ... (vezi toată discuția)
Poprire banca si angajator aurelian_pena aurelian_pena buna ziua. situatia este urmatoarea. am la Piraeus bank un credit neachitat, cu ordin judecatoresc de poprire. luna trecuta mi-a venit de la taxe si impozite ... (vezi toată discuția)