avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua , in urma unei executări silite am primit ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua , in urma unei executări silite am primit răspuns ...

Buna ziua , in urma unei executări silite am primit răspuns de la executor că nu îmi poate debloca conturile după achitarea sumei scrisă pe poprire la angajator din cauza unei recalculări al dobânzi ,dar suma care scrie pe poprire a fost achitat și chiar bani in plus luați după contul personal
Cel mai recent răspuns: roby2013 , utilizator 21:21, 21 Decembrie 2023
Câți ani a durat executarea silită`? În toată această perioadă penalitățile s-au tot adunat pe fiecare zi de întârziere. Executorul la cererea creditorului trebuie să recalculeze și să adune penalitățile pe toată perioada de când a început executarea silită.

Așa e procedura legală.
Poprirea la firma a venit în mai 2023 iar în octombrie s-a achitat , in poprire scrie o anumită sumă , iar la telefon mi-au spus că nu pot închide dosarul

Dapix a scris:

Câți ani a durat executarea silită`? În toată această perioadă penalitățile s-au tot adunat pe fiecare zi de întârziere. Executorul la cererea creditorului trebuie să recalculeze și să adune penalitățile pe toată perioada de când a început executarea silită.

Așa e procedura legală.

Aveți dreptul să solicitați contra cost o copie xerox dupa dosarul execuțional aflat la executorul judecătoresc.

Dacă constatați abuzuri puteți depune la judecătorie contestație la executare.
Am copia de la judescatorie, unde scrie suma de plata , plus cheltuielile de judecată, iar pe urma scrie plus dobânda de la data de când s-au produs accidentul, pe foaia primită la angajator de la executor sunt menționate doar debit principal+plus cheltuielile executorului nu și acea parte cu dobândă
Am aceeasi problema ca si domnul. La 41.000 ron popriti (din 2016 pana in nov. 2023) nu mi se da sistarea ptr ca Banca Transilvania a recalculat si a decis ca mai am inca 42.000 de platit (dobanzi, penalitati...).
Spuneti ca acest calcul trebuie facut de executor? Nu de catre banca? Caci mie executorul imi spune ca asa a primit calculul de la BT si ca trebuie sa puna din nou poprire pe suma asta calculata de ei. Imi spune ca sunt dobanzile mari la BT (25%)....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! am si eu o nelamurire... pot fi dobanzile si penalitatile ... Lauraedm Lauraedm Buna seara! Am si eu o nelamurire... Pot fi dobanzile si penalitatile mai mari decat creditul initial? Ex am luat 90milioane in anul 2007 si executarea este pt ... (vezi toată discuția)
Actualizare debit dupa finalizarea executarii roby2013 roby2013 Buna ziua, pentru o poprire pe salariu infiintata din 2016 - credit Bancpost preluat de Banca Transilvania, luna trecuta a fost facuta ultima plata, este ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa obtin de la executor pentru a-mi debloca salariul ? stef_56 stef_56 1. am fost executat silit ( s-a dat o sentinta la judecatorie ) pentru un credit neachitat si s-a primit documentul intocmit de executor la locul de munca , ... (vezi toată discuția)