avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Actualizare debit dupa finalizarea executarii
Discuție deschisă în Executare silită

Actualizare debit dupa finalizarea executarii

Buna ziua, pentru o poprire pe salariu infiintata din 2016 - credit Bancpost preluat de Banca Transilvania, luna trecuta a fost facuta ultima plata, este posibil ca BT se revina cu o actualizare de dobanda si penalitati la aceeasi suma pe care a fost pusa initial poprirea? adica am avut poprire 41.000 lei, platita integral prin poprire, fara pauze si acum executorul cand i-am cerut sistarea popririi, spune ca a fost recalculat debitul si ca mai am de plata inca 42.000 lei.... ca sunt dobanzi mari (25%)... adica...o iau de la capat???
Ultima modificare: Joi, 21 Decembrie 2023
roby2013, utilizator
Cel mai recent răspuns: roby2013 , utilizator 08:57, 22 Decembrie 2023
Trebuie sa vedeți dacă, la începutul executării, s-a dispus executarea silita și cu privire la dobânzi și penalități. Vedeți hotărârea de încuviințare a executării silite și somariile emise pe parcursul procedurii.
De asemenea, sumele pot fi actualizate de executor cu rata inflației, poate despre asta este vorba în sumele solicitate suplimentar.
Multumesc frumos pentru raspuns, Suma ceruta acum nu este calculata de executor.
Executorul mi-a spus ca sumele reprezinta dobanzi, calcului a fost facut de Banca Transilvania si dat executorului.
Pe incuviintarea din instanta din 2016 scrie asa;" incuviinteaza executarea....pentru creanta in suma de 36900 lei, actualizata, precum si pentru cheltuieli de executare aferenta".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! am si eu o nelamurire... pot fi dobanzile si penalitatile ... Lauraedm Lauraedm Buna seara! Am si eu o nelamurire... Pot fi dobanzile si penalitatile mai mari decat creditul initial? Ex am luat 90milioane in anul 2007 si executarea este pt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , in urma unei executări silite am primit răspuns ... AaLlEeXxX AaLlEeXxX Buna ziua , in urma unei executări silite am primit răspuns de la executor că nu îmi poate debloca conturile după achitarea sumei scrisă pe poprire la ... (vezi toată discuția)
Reactualizare credit iulia2015 iulia2015 Buna ziua.Ce inseamna reactualizarea creditului? De ce banca sau executorul judecatoresc cer reactualizarea creditului? In urma unei hotariri judecatoresti, ... (vezi toată discuția)