Din moment ce nu ați efectuat plata integrală banca a declarat creditul scadent anticipat astfel că are dreptul să vă ceară imediat întreaga datorie împreună cu toate accesoriile. Dobânzile se vor calcula în continuare. Puteți face contestație la executare, solicitând odată cu aceasta repunerea în termen. Însă, e greu de admis câtă vreme ați fost notificați la o adresă declarată de dvs. Dacă v-ați mutat trebuia să solicitați băncii să vă notifice la altă adresă. Dacă ați făcut această notificare, iar banca a notificat la adresa veche, atunci aveți dreptul să fiți repuși în termen.
Și nu a fost vb doar de o luna de neplata, ați plătit luna.asta și cu jumătate din luna următoare ați acoperit rata lunii trecute fără penalitate, iar la a patra luna de plata a jumătate, erați deja restant cu doua rate și jumătate sa zicem.
Penalități și dobânzi se calculeaza pana achitați.
Va multumesc pt raspunsuri.
Totusi eu nu sunt lamurit asupra unei probleme:daca tot am fost executat si s-a pus poprire pe salariu,de ce mai figureaza creditul la banca si de ce curg dobanzile si penalitatile?In aceste conditii acest credit nu se va achita nici in 200 de ani,deoarece dobanda la penalitati,din ce mi-a zis la banca, este de 24%.
In conditiile cand poprirea reprezinta 600ron iar din acesti bani retinuti doar 288ron se duc in contul bancii pt credit(conform chitantelor de depunere a executorului catre banca) , acest credit nu se va achita niciodata.
banca e creditorul, ei ii datorati bani cf contractului , iar penalitatile se datoreaza cf acelui contract.
Executarea silita nu e o cale pt scapare de penalitati.
Din ce va retine, aveti de platit si cheltuielile de executare.
Platiti mai mult si veti scapa mai repede de 200 de ani.
Dupa ce achitati suma inscrisa in titlul executoriu, puteti face contestatie la executare cand veti primi o actualizare a sumei datorate.
Stimate utilizator,
Trebuie să știți că ați contractat un împrumut bancar. Pentru acest împrumut trebuie să plătiți un preț, adică dobândă , plus penalități dacă nu plătiți la timp. Prețul îl datorați până restituiți împrumutul, altfel înseamnă că ați încheiat un contract fără să vreți să vă respectați obligația și merge către înșelăciune împotriva băncii.
Vă miră cam multe lucruri, de altfel absolut firești și normale.
Dvs. ați fi de acord să primiți jumătate din salariu și angajatorul să dea din umeri și să vă spună că el își respectă lunar angajamentul față de dvs?
Dacă nu faceți un efort să plătiți atât cât să acopere dobânzile, penalitățile și o parte din principal, veți plăti toată viața jumătate din venit, la bancă.
Exagerez, nu chiar toată viața, ci până de Crăciun când intră în vigoare legea falimentului personal. Dar atunci va trebui să munciți mai mult și să cheltuiți mai puțin spre deloc, iar banii vor merge la bancă, dar măcar nu vor mai curge dobânzi și penalități.