avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Se poate modifica suma datorată pentru un credit pe ...
Discuție deschisă în Executare silită

Se poate modifica suma datorată pentru un credit pe parcursul executării silite?

Buna,
Am urmatoarea speta. Un coleg de munca sarac, si-a luat un credit de nevoi personale. A plecat in strainatate timp de un an si ceva, timp in care nu a platit ratele. S-a intors in tara, a mers la banca sa reia platile, iar banca i-a zis ca dosarul de executare e pe rol, n-are ce sa mai reia platile. Bun, omul n-are adresa de corespondenta, se tot muta unde gaseste chirie mai ieftin, deci el n-a vazut nici o foaie de la nimeni. Noi la firma am primit poprirea de la executor, sa-i retinem 1/3 din salariu.

In notificarea de la executor, este trecuta suma de 20.000 lei, si numarul dosarului de credit de la banca. Insa mai jos este un paragraf care spune ca sumele datorate se pot modifica la cererea bancii. Omul e de acord, vrea sa plateasca, dar e nedumerit, ok, plateste aia 20.000 lei, si pe urma se trezeste iar cu alta poprire pentru eventuale penalitati, dobanzi, etc. E posibil asa ceva? Adica banca nu trebuia cand a stabilit suma asta, sa ia in calcul tot, dobanzi, etc., si suma trecuta sa fie cea finala? In acelasi dosar de credit sa existe 2 sau mai multe popriri/executari e posibil?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:12, 17 Ianuarie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
La data cand s-a incuviintat executarea, banca a cerut executarea pt suma ajunsa la scadenta.. creditul si dobanda in ziua aia.. nu avea cum sa calculeze dobanzi viitoare ca nu stie cand va recupera suma. Ar fi fost mii d eplata daca dadea atunci cand a fost notificat aceasta suma. El va achita suma asta in timp, functie de cat are salariu, poqte achita intr-un an, poate 2.. apoi se actualizeaza suma , dobanda si penalitatile calculate pe acesta perioada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda la suma poprita cica elena cica elena Buna ziua,va rog sa imi spuneti daca la suma stabilita de executor trebuie sa platesc si dobanda?Am poprire pe salariu cate 300 lei lunar din august 2013 ... (vezi toată discuția)
Probleme executare silita card credit bugy bugy Buna ziua, Cei care cunosc legislatia in domeniu sau v-ati lovit de problema mea de mai jos as vrea sa ma ajutati putin cu cateva sfaturi si ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa obtin de la executor pentru a-mi debloca salariul ? stef_56 stef_56 1. am fost executat silit ( s-a dat o sentinta la judecatorie ) pentru un credit neachitat si s-a primit documentul intocmit de executor la locul de munca , ... (vezi toată discuția)