avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită dobanda la suma poprita
Discuție deschisă în Executare silită

dobanda la suma poprita

Buna ziua,va rog sa imi spuneti daca la suma stabilita de executor trebuie sa platesc si dobanda?Am poprire pe salariu cate 300 lei lunar din august 2013 pentru suma de 10900 lei si banca mi-a trimis scrisoare ca mai am de plata 5800 lei,deci in 36 luni eu nu am platit decat jumatate din suma stabilita de executor.Odoamna jurist a bancii mi-a spus ca pltesc si dobanda conform contractului de credit.Daca banca ma cesionat creditul si executorul a stabilit suma pe care trebuie sa o achit e normal sa platesc mai mult?Mai e valabil contractul incheiat cu banca daca aceasta a cesionat creditul si a dat dosarul la executor?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cica elena , utilizator 12:39, 5 Septembrie 2016
Trebuie vazut daca a fost pusa in executare suma ce o datorati la acea vreme sau intregul contract. Puteti lua legatura cu executorul si poate va lamureste el ce contine dosarul de executare. Este posibil ca banca sa calculeze dobanzi si penalizari pana la lichidarea integrala a datoriei.Mai trebuie vazut si daca lunar suma retinuta a mers catre executor sau banca a retinut alte dobanzi si diferenta a virat-o catre executor.
Suma care mi se retine se vireaza in contul executorului si acesta vireaza la randul lui bancii.In adresa facuta catre angajatorul meu executorul a specificat sa mi se puna poprire pana la achitarea sumei de 10900
Da, este posibil sa fiti obligata si la dobanzi conf.contract credit si art.628(2-5)NCPC.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa obtin de la executor pentru a-mi debloca salariul ? stef_56 stef_56 1. am fost executat silit ( s-a dat o sentinta la judecatorie ) pentru un credit neachitat si s-a primit documentul intocmit de executor la locul de munca , ... (vezi toată discuția)
Executare silita bobutanumihail bobutanumihail in 2012 am fost executat silit pentru un credit de neplatit.Dupa trei ani de poprire ,suma oprita fiind 60% din totalul de executat ,m-am trezit ca mai am de ... (vezi toată discuția)
Executare silita feriha feriha buna ziua, am si eu o problema legata de executarea silita. Am avut in contract de credit cu o banca in franci, nu am mai putut plati ratele in intregime, iar ... (vezi toată discuția)