avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

in 2012 am fost executat silit pentru un credit de neplatit.Dupa trei ani de poprire ,suma oprita fiind 60% din totalul de executat ,m-am trezit ca mai am de plata dublu sumei pentru care am fost executat.
Este normal ca la suma de plata pentru care ai fost executat sa se adaoge dobanda si penalitati asa mari?

Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 16:26, 27 Ianuarie 2016
Este posibil,trebuie vazut contractul de credit ,pe de alta parte,executorul la cererea creditorului,poate actualiza valoarea obligatiei stabilite in bani,indiferent de izvorul ei ,potrivit criteriilor cuprinse in titlul executoriu.[Art.628(3)NCPC.]
Buna ziua.Ma aflu in aceeasi situatie.Eu am poprire pe salariu din august 2011.
Am constatat acelasi lucru ca si dv. Am intrebat la banca unde am avut creditul si mi s-a spus ca dobanzile si penalitatile se calculeaza la sold.Deci, dobanda la dobanda, etc.Si vom termina de platit creditul peste muuuulti ani!
Nu se calculează dobândă la dobândă. Se calculează dobânzi la soldul creditului și penalități la dobanzile neplătite.

Dacă din poprire nu se recuperează dobânda și penalitățile, care se iau primele din sumele recuperate, creanța Băncii va crește și nu se poate recupera niciodată. Sunt calcule matematice simple, pe care le poate face oricine. Dacă se reține din salariu mai puțin decât era rata creditului, este evident că nu poate scădea creanța ci va crește.

Doar o eventuală acțiune pentru constatarea clauzelor abuzive și eliminarea unei părți din dobândă, sau din penalități, ar putea fi o soluție de a ieși din impas, în afară de plata sumei restante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa obtin de la executor pentru a-mi debloca salariul ? stef_56 stef_56 1. am fost executat silit ( s-a dat o sentinta la judecatorie ) pentru un credit neachitat si s-a primit documentul intocmit de executor la locul de munca , ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu gabi.nico gabi.nico Buna ziua, am o poprire pe salariu, la care am facut o intelegere de plata. Problema mea e ca nu inteleg suma pe care o am de plata: am primit o incheiere de ... (vezi toată discuția)
Dobanda la suma poprita cica elena cica elena Buna ziua,va rog sa imi spuneti daca la suma stabilita de executor trebuie sa platesc si dobanda?Am poprire pe salariu cate 300 lei lunar din august 2013 ... (vezi toată discuția)