Buna ziua. Am fost asociata si administrator (am detinut 50% din partile sociale si puteri depline) impreuna cu fostul meu sot intr-un SRL . Dupa divort am deschis proces pt.dizolvarea firmei . Sentinta data de instanta , definitiva si irevocabila a ajuns la Registrul Comertului in ianuarie 2012 . In luna aprilie 2012 am mers personal la Registru Comertului sa vad ce se va intimpla mai departe cu firma . La Registru Comertului mi s-a spus ca trebuie sa platesc 300 roni pt.publicarea in Monitorul Oficial a hotaririi .Dupa alte 2 luni am mers din nou la Registru Comertului si mi s-a spus ca mai trebuie sa platesc inca 300 roni pt.ca a fost o greseala a lor si nu am platit integral publicarea in M.O. In septembrie 2012 a fost si sora mea pe la Registru Comertului si i s-a spus ca situatia firmei este la fel si nu s-a publicat inca in M.O. . Nici in prezent nu am mai primit nici o informare cu privire la firma . Va rog sa ma ajutati cu un sfat ce sa mai fac pt. a scapa de aceasta firma ? Care sunt etapele pe care mai trebuie sa le parcurga cei de la Registru Comertului pt.ca firma sa fie radiata ? Ce trebuie sa mai fac eu ? Va multumesc .
Instanta in urma finalizarii actiunii initiate de dvoatra, trimite sentinta catre ONRC. Acesta din urma are obligatia ca din oficiu sa radieze societatea. Prim urmare dvoastra nu trebuie sa platiti nici un fel de taxe pentru publicarea in Monitorul Oficial sau radiere.Faceti o adresa in care sa puneti in vedere ONRC-ul sa face acesta radiere din oficiu.
Nu ati precizat despre care sentinta este vorba, cea prin care tribunalul deschide procedura falimentului sau cea in care tribunalul a inchis procedura falimentului.
S-a lichidat societatea sau este doar dizolvata fara a fi lichidata?
Vorbiti de tribunal dar nu spuneti nimic despre lichidatorul numit de tribunal care trabuia sa publice in MOf. sentinta.
In acest caz vorbim de o societate care este dizolvata fara a fi lichidata. Aceasta va trebui sa fie mai intai lichidata si apoi radiata.
Daca instanta a dispus prin sentinta ca RC sa numeasca lichidator atunci acestia trebuie sa faca numirea. Solicitati RC sa numeasca lichidatorul. Societatea are datorii?