As vrea sa stiu conform noului cod al familiei care ar fi maximul de pensie alimentara pe care sotul meu trebuie sa-l plateasca ptr un copil, avand in vedere ca are un salariu foarte mare peste 2000 de euro.Am inteles ca noul cod al familiei ar limita suma, aceasta nemaifiind egala cu cuantumul de 25% din veniturile nete.Multumesc
Lucrurile de genul asta se transeaza prin buna intelegere a partilor. Daca sotia nu intelege situatia de fapt (ca nu mai exista venituri) este putin probabil ca va semna o hartie la notar sau la avocat.... si fara ea nu se poate face nimic. Daca se va ajunge la judecata prietenul Dvs poate sa sustina ca sumele platite peste cei 650 de lei au fost achitate cu titlu anticipat si are sanse sa castige.
In ceea ce priveste amenintarea ca nu il lasa sa vada copilul....nu are nici o baza legala insa, din pacate, singura solutie este de a obtine prin instanta un program de vizitare care sa ii permita sa mentina legaturile cu minorul.
Si in vacanta judecatoreasca se judeca cereri ... trebuie numai justificata urgenta. Inainte de introducerea cererii va trebui sa apeleze la un mediator... poate totusi rezolva pe cale amiabila.
Pensie alimentara
lemih
Sotul meu are dintr-o casatorie anterioara un copil pentru care plateste pensie alimentara. In cazul in care sotul meu accepta un job in strainatate, cum va fi ... (vezi toată discuția)