avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Vanzari pe Facebook - care sunt conditiile?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Vanzari pe Facebook - care sunt conditiile?

buna ziua.as avea si eu o intrebare.mi-am deschis un cont de facebook si as dori sa vand haine si altele.am vazut ca sunt o gramada de astfel de profile.intrebarea ar fi: este legal asa ceva tinand cont ca sunt atatea persoane care fac asta si atatea site-uri pentru asa ceva.poate pare cam tampita intrebarea mea dar nu as dori sa o incurc pe urma din cauza ca nu platesc impozit sau ca nu am firma.va multumesc frumos.la revedere
Cel mai recent răspuns: ContSters66930 , utilizator 15:16, 6 August 2013
200 ron din care trebuie sa le cumpar cu 100 ron.am vazut ca sunt multe persoane care se ocupa cu asta de ani de zile si mi-au spus ca nu au platit nimic.acuma nu stiu ce sa mai cred.nu as vrea nici sa am probleme.multumesc pentru raspunsuri.la revedere
Nu aveti cu ce sa aveti probleme.
Daca cresc pesti de acvariu si ii vand, trebuie sa ma duc sa declar asta? Daca eu dau 100 de lei pe luna pe mancare pentru ei, asta ar insemna ca dau cam 1200 de lei pe luna.
Daca am 300 de pui pe an si ii dau cu 1 leu... inseamna ca incasez 300 de lei pe an.
Dar am paguba 900 de lei. Daca ma duc sa declar la fisc cei 300 de lei... imi mai ia si fiscu din ei... si paguba mea e... mai mare.
Ce faceti dvs. intra la categoria hobby.
Nu va bateti capu ca nu are nimeni ce sa va faca. Daca ar fi probleme din astea, atunci toti cei care fac martisoare si le vand de 1 martie ar trebui sa ii stea garda financiara sa ii verifice pe toti.
Sa fim seriosi acum.
Stati linistita ca nu are ce sa se intample.
deci concluzia este ca e ilegal,iar daca te risti pltesti o amenda imensa,faci puscarie sau cum?pentru 100-200 ron pe luna risc puscarie?nu e corect,dat asta e legea.aveam si eu niste jucarii si haine deale fetitei si mam gandit sa le vand sa-i pot cumpara ceva nou.dar asta este.nu se poate.multumesc pentru raspunsuri.o zi frumoasa.la revedere.
Doamna... eu va spun ca le puteti vinde linistit. Nu va luati dupa toti cei care va scriu aici. Daca nu vreti sa le vindeti pe facebook... puteti sa le vindeti pe okazii sau pe mercador... Daca acest fel de vanzari ar fi ilegale, cum spun unii... atunci aceste site-uri nu ar mai exista.
Va faceti prea multe griji. Eu de exemplu vand diverse lucruri pe okazii.

anka123456,
se spune ca hotul neprins e negustor cinstit. Altfel spus: cei care v-au spus ca fac comert si nu au platit taxe si impozite nu inseamna ca sunt in legalitate.

Cei care confectioneaza martisoare si alte cele sunt, de regula, PFA; multi sunt artisti plastici liber profesionisti si intra sub incidenta legii dreptului de autor si a drepturilor conexe (dar platesc taxe si impozite).
A vinde ocazional cate ceva nu inseamna comert dar cand devine obicei atunci e comert si sunt incidente actele normative in materie.

anka123456 a scris:
aveam si eu niste jucarii si haine de-ale fetitei si m-am gandit sa le vand sa-i pot cumpara ceva nou

Daca faceti numai aceasta este legal, le puteti vinde si nu incalcati legea.

Dar ceva mai inainte ati scris:
200 ron din care trebuie sa le cumpar cu 100 ron.

Dv ati afirmat, practic, ca veti cumpara cu 100 lei si veti vinde cu 200 lei = profit de 100% fara taxe si impozite = specula = ilegal = evaziune fiscala.


“Comertul ocazional” = vand ce nu-mi mai trebuie e una si e legal fara a se plati taxe la stat dar a cumpara dintr-un loc si a vinde in altul = acte de comert si trebuie platite taxe la stat pentru a nu avea surprize neplacute.
A confectiona ceva si a vinde produsul finit = acte de comert (in anumite cazuri si productie si comert) = trebuie platite taxe.

Alte discuții în legătură

Eu vând jucăriile și hainele copilului in principal după ce nu le mai folosește. Lexy Mika Lexy Mika Bună ziua! Va rog frumos sa ma ajutați și pe mine cu un răspuns. Eu vând jucăriile și hainele copilului in principal după ce nu le mai folosește. Am ... (vezi toată discuția)
Comert practicat in targ ca persoana fizica matrix2010 matrix2010 Acum cativa ani cumparam prosoape din bucur obor si le vindeam in targ cu un mic adaos. Totul a mers ok pana cand intr-o duminica a venit la mine un politist ... (vezi toată discuția)
Vinzare produse la negru ( ex haine , incaltaminte ) lori_ultras lori_ultras Buna ziua , vreau sa imi fac un PFA sa incep sa vand haine si incaltaminte . as vrea sa stiu pentru cantitati mici ce taxe se platesc ?? ..as mai vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)