avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Virament bancar- inselaciune bilete vacanta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Virament bancar- inselaciune bilete vacanta

e o spetza personala
am fost plecat la mama in moldova..lanaga Husi;;la berezeni, vreo 7 zile
consoarta s-a ocupat de vacanta noastra, doi adulti si un copil
a facut mai multe cerei de oferte pe perioada in care are concediu
ne-am hotarat la o oferta la paralela 45 in Creta 7 nopti
am platit prin transfer bancar apoximativ 1500 euro catre paralela 45, contravaloarea vacantei
ulterior, vineri, am aflat ca desi plata a fost fauta catre paralelea 45.....ei nu au cont la banca la care noi am facut transferul bancar
op este in favoarea paralela 45 insa din verificarile facute de poilitie cu ocazia plangerii depuse a rezultat ca reprezentantul agentiei cu care am contractat nu exista

eu am vreo treaba cu agentia?
evident ca banca e in culpa daca a dat drumul la bani ..SAU NU?

am uitat sa precizez despre site-ul/contul clona paralele 45 - site-ul era identic si avea aceleasi oferte

insa inportatnt e ca noi am facut plata catre alpha bank, beneficiar paralela 45
iar ei-paralela 45 ne-au comunicat ca nu au cont la aceasta banca

putea ridica hotul banii daca beneficiarul era paralela 45 ?
daca numarul de cont nu corespunde cu titularul contului se respinge transferul? si in cazul transferului on-line?

noi mergem la garla in vara asta:D
Ultima modificare: Duminică, 28 Iulie 2013
ContSters297103, utilizator
banca beneficiarului ordinului meu de plata trebuie sa valideze ordinul de plata sau banii intra in cont automat si misccarile in cont pot fi facute online?
Validarea transferului bancar se face DOAR dupa contul IBAN, nu se uita nimeni la nume sau alte date din ordinul de plata. Si eu am facut o greseala acum cam 2 luni. Numele firmei era bun dar contul era al altei firme. Am discutat cu banca si banii au fost returnati oprindu-se comisioanele normale de transfer. In cazul dumneavoastra e vorba de inselaciune. Banca are numele titularului si toate bancomatele au camere video. Cu ceva munca politia va prinde faptasii.
Care este site-ul clona? Cei de la Paralela 45 stiau de el? Se poate afla destul de usor cine a inregistrat site-ul clona. Doar daca nu este de prin Maldive
Si inca ceva: eu stiu ca la intenet banking trebuie trecut si beneficiarul (numele exact). Acesta trebuie sa corespunda cu IBAN-ul. Daca functionarul de la banca care a inregistrat OP-ul nu a tinut seama de asta si a validat IBAN-ul fara ca numele beneficiarului sa corespunda cu ce ati scris Dumneavoastra in OP, banca e de vina! Pana la urma, si functionarul intra in sistemul de plati asa cum intra oricine utilizeaza internet banking-ul...
Va trebui sa faceti plangere penala. Politia va cere dosarul de deschidere de cont si vor vedea cine a deschis acel cont . Poate va fi gasit vinovatul, daca nu a folosit acte false.
distinct de plangerea penala in aceeasi zi am facut o cerere de revocare a OP-lui meu la banca mea pe aceleasi considerente ca in plangerea penala, respectiv ca am fost inselat, urmand ca agentia bancii mele sa ia legatura cu centrala, iar centrala bancii mele sa ia lagetura cu centrala bancii hotului

ieri, desi op-ul meu era in favoare paralela 45 am primit din contul in care am virat -titular hotul- respectiv cel cu care am contractat ca sa zis reprezentant, retur 1440 ron din aproape 6300

comunica hotul prin banca))))))))

cred ca a vazut postarea mea si fiind un hot de treaba a zis sa am bani de inghetata si bere la garla la care merg:D

am depus de dimineata la dosarul penal extrasul cu returul etc etc
Ultima modificare: Joi, 1 August 2013
ContSters297103, utilizator

Alte discuții în legătură

Tranzactie cu cod iban gresit TANTY TANTY Cu actul de vanzare cumparare pentru un teren si autentificat de notar, am facut un credit ipotecar. La o luna dupa ce tranzactia a fosta facuta prin banca, ... (vezi toată discuția)
Iban gresit 100sag 100sag Salut. ACum vreo câteva luni am făcut o tranzacție prin home bank in valoare de 1000 de euro..dar am greșit iban.numele si adresa sunt corecte.am sunat la ... (vezi toată discuția)
Urgent! pe ordinul de plata am scris gresit codul bancii ATELOCIN ATELOCIN Buna seara, Ma puteti lamuri si pe mine ce se in cazul in care am facut un ordin de plata de transfer, dintr-o banca din Germania in Romania,iar la beneficiar ... (vezi toată discuția)