avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Platesc CASS de doua ori?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Platesc CASS de doua ori?

Buna ziua!
In anii2011 și 2012 am incheiat un contract de colaborare cu MECTS (pe durata unui an scolar). Am lucrat ca profesor de romana in Italia.Am avut rezidenta acolo.Din venitul realizat s-a platit doar impozitul de 16%. Acum, dupa 2 ani, mi-a venit o instiintare de la CAS și ANAF prin care mi se cere sa platesc contributiile la sanatate pe 2011.Mentionez ca nu am locuit in Romania in acea perioada, activitatea mea desfăsurându-se in Italia.Este normal/legal sa achit aceste contribute?In anul 2012 am avut asigurare medicala si in Italia.Le-am spus celor de la CAS și ANAF lucrul acesta dar mi-au zis ca nu conteaza, ca urmeaza sa imi calculeze taxele si pentru 2012.Asadar, ar trebui sa platesc de doua ori sanatatea.

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului anycyk anycyk Buna ziua! Am cateva intrebari referitoare la modalitatea de acordare a concediului de cresteere a copilului. Eu sunt profesor titular in Romania, dar in urma ... (vezi toată discuția)
Plata asigurari sociale anycyk anycyk Buna ziua! Din anul 2011 am încheiat un contract de colaborare cu ILR (MECTS).Am lucrat pe baza acestui contract in Italia, salariul primindu-l dinRomania. ... (vezi toată discuția)
Plata cass pe 5 ani in urma acatanas acatanas Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: din anul 2002 pana in prezent sunt angajata cu CIM la o firma unde mi s-au platit regulat toate contributiile ... (vezi toată discuția)