avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... plata asigurari sociale
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

plata asigurari sociale

Buna ziua!
Din anul 2011 am încheiat un contract de colaborare cu ILR (MECTS).Am lucrat pe baza acestui contract in Italia, salariul primindu-l dinRomania. Recent am primit acasă o înștiințare prin care mi se aduce la cunoștință ca trebuie sa achit o anumita suma la CAS, e vorba de taxele pentru asigurari sociale. Functionarii de la CAS mi-au zis ca aceste taxe sunt obligatia angajatorului, in cazul meu ILR (MECTS). Ce as putea face pentru a nu plati eu aceste taxe care nu sunt deloc mici?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:39, 29 Mai 2013
1. Contributiile la asigurari sociale pentru pensie, sanatate si somaj se retin pe statele de plata de catre angajator si, impreuna cu partea de contributii datorata de el, se vireaza la Fisc pe destinatii.

2. Solicitati explicatii angajatorului dvs.
Daca angajatorul refuza sa plateasca, iar eu voi depune cerere pemtru indemnizatie de crestere a copilului aceste contribute neplatite sunt considerate datorii catre stat?Adica exista riscul ca indemnizatia sa nu imi fie acordata?
1. Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de plata impozitului pe venit si a contributiilor legale.

2. Acordarea indemnizatia pentru CCC este conditionata numai de obtinerea de venituri profesionale impozabile

3. - Ce stiti dvs. se refera la plata taxelor si impozitelor locale pe teren, locuinta si mijloace auto, toate proprietate personala.
- Neplata acestora duce la suspendarea platii indemnizatiei de somaj pana la achitarea lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului cand angajatorul e datornic la stat si in procedura de executare silita SimonaTpl SimonaTpl Buna ziua. In cazul in care angajatorul apare pe lista datorinicilor la stat (s-a inceput executarea silita pentru recuperarea debitelor inregistrate la ... (vezi toată discuția)
Gravida salariata cu contributiile neplatite CristeaMihaela CristeaMihaela Buna ziua. Sunt angajata intr-o firma cu 6 angajati. Pana in acest an toate au fost bune si frumoase, fara probleme, cu salariile platite la timp. In ... (vezi toată discuția)
Insarcinata, contributiile neplatite de catre firma ana_anisoara ana_anisoara Sunt insarcinata in 3 luni si angajata cu contract de munca norma intreaga -perioada nedeterminata din luna iulie 2009 dar firma nu a mai platit contributiile ... (vezi toată discuția)