avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Sunt casatorita de 5 ani. De 2 ani am un depozit bancar ( lei ) pe numele meu.Sotul meu nu este imputernicit si nu a contribuit cu bani la acest depozit. poate cere prin partaj sa impart cu el depozitul bancar?Nu avem bunuri dobandite in timpul casatoriei, nu avem copii.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 23:20, 15 Martie 2009
din cate stiu eu...si mi s epare incredibil...dar adevarat...si contul bancar este un bun dobandit in timpul casniciei!!
deci, pin urmare...exceptie fac titlurile, diplomele si premiile dobandite personal in timpul casatoriei!!!!
Sau daca acei bani ar fi rezultatul unei mosteniri primite de catre d-voastra...
In mod normal , este considerat bun comun si este supus partajarii. Insa dumneavoastra puteti rasturna aceasta prezumtie de bun comun daca dovediti ca acei bani provin fie dintr-o donatie proprie sau mostenire, fie sunt primiti ca si premiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj divort rusumaria1 rusumaria1 in cazul unui divort , banii din contul unuia din soti fara ca celelalt sa fie titular sau imputernicit vor intra la partaj? Pot fi blocate conturile din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in cazul unui divort, contul de economii personal ... tgf tgf Buna ziua. In cazul unui divort, contul de economii personal (titluri de stat pe numele personal) se supun partajului, se impart intre cei doi soti? (vezi toată discuția)
Divort alex5 alex5 Buna ziua, in cazul in care intentionez sa divortez si am : - conturi curente (gen ING Cont'ROL) - depozite bancare - o casa la care platesc credit ... (vezi toată discuția)