Multumesc doamna avocat, multumesc domnul avocat. Era o intrebare exclusiv pentru stiinta subsemnatului. Am optat pentru varianta propusa de politist cu debitorul de fata, adica plata valorii facturii NU si a cheltuielilor de judecata. Exista varianta II, plata valorii facturii si a cheltuielilor de judecata, dar numai prin concursul unui executor judecatoresc. Avand in vedere suma facturii aproximativ 3500 lei, am renuntat sine die la cheltuielile de judecata. Cu multumiri.
Multumesc domnul avocat. Doresc sa revin cu o suma de detalii privitoare la cazul subsemnatului. Prin urmare, subsemnatul am depus o reclamatie la Politie, reclamatie ce a ajuns prin intermediul politistului X la Parchet. Mi s-a spus ca instrumentarea cazului la Parchet este de lunga durata, 1 an, 1 an si jumatate. Bun. In paralel am depus si la Judecatorie dosar, Cronologic, de la investirea cu formula executorie a sentintei si pana la identificarea unui executor judecatoresc, m-a sunat procurorul de caz si m-a invitat la Politie, la politistul X, cel care a inaintat cazul, pentru recuperarea prejudiciului. Drept urmare, m-am prezentat la Politie, pentru recuperarea debitului si a cheltuielilor de judecata deopotriva. Insa, de fata cu debitorul politistul a afirmat ca ma poate asista la recuperarea debitului in sine, exclus cheltuieli de judecata. In atare situatie, nestiind, necunoscand procedura, m-am multumit cu recuperarea sumei. Cheltuielile de judecata sunt in valoare de aproximativ 60 de lei, prin urmare, am renuntat la executor judecatoresc. Acum, explicandu-mi Dumneavoastra am inteles situatia data la acel moment. Multumesc.