Imi poate spune cineva daca este interzisa si se pedepseste in vreun fel hranirea si ingrijirea cainilor comunitari, in municipiul Sibiu?
De asemenea, este interzis sa hranesc si sa ingrijesc un caine comunitar, castrat, care si-a facut adapost sub masina mea (si a altor masini de pe strada mea)? Nu au existat plangeri fata de acest caine sau fata de alti caini comunitari care mai apar pe strada mea. Cainele pe care il ingrijesc este bland, cuminte, docil, nefacand nici un fel de scandal.
Pentru raspuns la obiect solicitati organizatiilor de profil local sa va comunice daca autoritatea publica locala a emis eventuale dispozitii in acest sens
Da, astfel de aspecte sunt reglementate de organele locale.
De principiu, chiar daca hraniti cainele dar nu va prinde nimeni in flagrant nu vad sa existe probleme.
Eu nu cred să existe o astfel de interdicţie în lege, şi cu atât mai puţin în vreo hotărâre a Consiliului local. Dacă ar fi aşa, ar însemna că se îndeamnă la ce? La a privi cum aceste animale pier sub ochii cetăţenilor, a copiilor? Să fim serioşi, la mine în oraş există sute de câini comunitari, iar fiecare bloc, mai nou, îşi are câinii săi.Desigur că oamenii îi hrănsec, câtâ vreme li s-a dat drumul pe străzi ulterior castrării şi nu au fost reţinuţi în adăpost.
O asemena interdicţie ar fi demnă de neluat în seamă, sub orice sancţiune .
Am văzut anunţuri pe la blocuri gen,,nu hrăniţi câini şi pisici în scara blocului,,. Aici parcă mai înţeleg, dar dacă nici în curtea blocului sau pe stradă nu poţi arunca nişte mâncare unui câine, ar fi o chestie barbară.
La ce va ganditi cand va referiti la faptul ca nu face "scandal'? Nu bea fara masura, nu se ia la harta cu ceilalti caini din zona, nu da muzica prea tare?
Daca va angajati sa aveti grija de el atunci trebuie sa va ocupati si cu pastrarea curateniei dupa el, intelegeti ce vreau sa spun, lopatica, pungulite, etc.
A hrăni un câine comunitar nu te face automat stăpânul lui, cyan .Ceea ce spuneţi dvs. este valabil pentru cazul câinilor cu stăpân, stăpânul fiind adică acea persoană care şi-a cumpărat un căţel de rasă , pe care îl ţine în casă, iese cu el la plimbare ( la WC) , etc.
Câinii comunitari nu au stăpân, ei sunt ai comunităţii, astfel că fiecare poate contribui la hrănirea lor, fără a fi obligaţi să asigure şi curăţenia după ei.Aceşti câini sunt echivalentul cerşetorilor , cărora oamenii le întind un bănuţ, fără a fi obligaţi să îi ia şi acasă să-şi facă şi ei o baie , să se schimbe.
Cerşetoria este infracţiune, în anumite condiţii, dar cerşetori găseşti pretutindeni şi oameni milostivi de asemenea. Aşa ar fi şi dacă ar exista o lege prin care hrănirea câinilor ar fi contravenţie şi ar fi sancţionată. Oamenii milostivi ar continua hrănirea lor , pentru că există lucruri pe care nu le poţi interzice, a fi bun este un drept pe care nu ţi-l poate lua nimeni .