Citind pe forumul dvs am aflat ca si parintii care au optat pentru ccc pe 2 ani ar fi putut beneficia de stimulent daca se intorc la munca dupa ce copilul implineste 1 an. Eu m-am intors in campul muncii pentru o perioada de exact 6 luni, apoi am reintrat in concediu. greseala mea a fost ca nu am anuntat autoritatile in timp util si acum am primit somatie de restituire a banilor pentru perioada respectiva. mai pot face ceva retroactiv pentru a beneficia de acel stimulent?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
1. - Asa este, greseala va apartine si veti plati pentru aceasta.
- In OUG 111/2010 dar si in decizia de stabilire a indemnizatiei pentru CCC scrie ca sunteti obligata sa anuntati,in scris, la Primarie, orice modificare intervenita in situatia dvs., de natura sa determine incetarea sau suspendarea platii drepturilor, in termen de 15 zile lucratoare de la aparitia acesteia.
2. Daca copilul nu a implini inca 2 ani si reluati activitatea veti primi stimulentul de insertie de la data reluarii activitatii.
3. Daca ati reluat activitatea mai de mult timp atunci veti beneficia de stimulentul de insertie de la data depunerii cererii la Primarie si pana va implini copilul 2 ani.
Stimulent insertie
holira
Daca am optat pt. a sta acasa in CCC 2 ani, as putea sa ma intorc la servici ( invatamant superior) mai devreme? in cazul in care raspunsul este afirmativ, ... (vezi toată discuția)