Buna ziua. Am o intrebare : Am fost prins baut la volan si am primit trei luni cu suspendare.Am primit o adresa de la politie care imi spune asa : va facem cunoscut ca, in baza sentintei penale nr.... din data de 19.12.2012 ramasa definitiva si irevocabila la data de 31.12.2012 vi s a anulat dreptul de a conduce pe drumurile publice incepand cu data de 22.02.2013" Incepand cu ce data voi putea sa dau din nou de permis 1 an dupa 19.12.2012 ; 31.12.2012; sau 22.02.2013.
Incepeti cu studiul art. 116 alin. 1) litera (b) O.U.G.195/2002: Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 114 alin. (1) si la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dupa caz, daca a intervenit una dintre situatiile urmatoare: a trecut un an de la data gratierii pedepsei sau a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei ori suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere;
In conditiile in care sentinta de condamnare a ramasa definitiva la data de 31.12.2012, de la aceasta data veti calcula acel an (31.12.2013).
Nu aveti treaba cu celelalte termene comunicare de politie.
Va multumesc! Mai am totusi o nelamurire. Niste cunostinte mi-au spus ca in cazul in care ti se ia permisul de conducere pentru bautura trebuie sa faci cerere la seful politiei sectiei la care dai de permis pentru a putea sa intri in examen? Eu nu cunosc lege care sa sustina asa ceva..este adevarat?