avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract de credit de consum
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract de credit de consum

in anul 2006 DIACONU VASILE a facut un imprumut cu BANCPOST pe o perioada de 120 de luni, acest imprumut a fost cu o asigurare prin contract, din nefericire in 14/07 anul acesta a decedat, cind sotia sa dus la banca sa TRZIT ca nu mai este asigurat din 2008 pt. ca nu au mai vrut cei de la agentia de asiurari de la Bucuresti sa mai lucreze cu ei, pt ei e simplu ,nu au fost anunta-ti, iar defunctul era de 55 de ani, nu ne-am asteptat la asa ceva, sotia nu are venituri,
CE SE POATE FACE????????#-o:(
Cel mai recent răspuns: veronicacraciun , utilizator 15:52, 31 Iulie 2013
Sotia mosteneste ceva de la sot? Sunt bunuri mostenite? In mod normal, daca s-a platit asigurarea, nu era posibil ca banca sa renunte fara sa notifice in acest sens debitorul si sa ii propuna un alt asigurator. trebuie studiate actele.
Banca avea obligatia sa ii aduca la cunostiinta clientului faptul ca nu este asigurat ,ca sa isi reinoiasca asigurarea.Acum daca sotia defunctului mosteneste ceva bunuri aceasta este obligata sa acopere datoriile defunctului.
Mostenitorii sunt obligatifata de banca doar in limita valorii bunurilor mostenite. daca nu sunt bunuri in masa succesorala, nu se mostenesc nici activele, iar daca sunt bunuri de mai mica valoarea, se mosteneste doar partea din debit egala cu valoarea bunurilor mostenite, in cota ce revine fiecaruia dintre mostenitori.
6.1paragraful b)
indemnizatia de asigurare, cesionata in favoarea banci, din contractul de asigurare pt. acoperirea riscurilor de invaliditate permanenta totala si/sau deces din accidente acordata de societatea de asigurari in baza contractului de asigurare incheiat cu banca
8.4 -in situatia in care imprumutatul cu 30 de zile inintea expirarii politei nu reinnoieste polita de asigurare pentru bunurile aduse in garantie sau nu comunica bancii incheierea acesteia pina la data comunicata, REINNOIREA ANUALA SE FACE DE CATRE BANCA PE CHELTUIALA IMPRUMUTATULUI, care va fi recuperata din primele incasari in contul curent al imprumutatului
-acestea sunt doua paragrafe din contract
-nu au fost anunta-ti,straniu e ca asigurarea a functionat pina in 2008, acum ca a murit, trebuie sa plateasca, confirm ca mostenire nu este: decat o casa care se imparte la 3 mostenitori, a ramas saraca fara pensie pt. ca are doar 55 de ani
Dati banca in judecata, tocmai pe acest motiv. Daca nu v-a notificat sa reiinaoti polita de asigurare, sa suporte riscul decesului. Nu va lasati. Cautati un avocat bun si dati-i in judecata. Au gresit si trebuie sa plateasca.

Alte discuții în legătură

Împrumut Niculai Laurenciuc Niculai Laurenciuc Tatăl meu a facut un împrumut la Bancpost acum Banca Transilvania. Tatăl meu a decedat, cum rămâne cu imprumutul. Nefiind giranți, ce urmări ... (vezi toată discuția)
Daca sotul a murit cine mai plateste creditele nikita 27 nikita 27 eu eram despartita de sot de 5 luni dar nu legal din lipsa de bani,.eu dupa moartea lui intre timp mi-am schimbat buletinul pe adresa parintilor mei pt ca ... (vezi toată discuția)
Creditul de la banca dupa deces roberta_a roberta_a m-am casatorit acum 32 ani,am un baiat ,locuim in apartament de la cumparare,l-am achitat in rate din anul 1985,cum se proceda dupa revolutie,dar eu nu am fost ... (vezi toată discuția)