avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... daca sotul a murit cine mai plateste creditele
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

daca sotul a murit cine mai plateste creditele

eu eram despartita de sot de 5 luni dar nu legal din lipsa de bani,.eu dupa moartea lui intre timp mi-am schimbat buletinul pe adresa parintilor mei pt ca aici stau.Tin sa mentionez ca ,ce sa luat pe credite au ramas la mama lui,,asa ne-am hotarat ca sa ia el tot dar sa plateasaca el bancile dar uite ca sa intamplat nenorocirea.bancile sunt pe numele lui ,eu nu sunt trecuta pe nici un act si nici nu am semnat nimic.ce se intampla cu aceste banci:sorry:
Mostenitorii care au acceptat succdesiunea.
Mostenitorii de drept
Bancile vor executa bunurile defunctului,ori pe cei care le-au mostenit.
deci eu nu mai treaba cu aceste banci ,eu nu mai stau la acesta adresa unde sa facut creditul,va rog sa-mi explicati mai pe intelesul meu ,nu prea inteleg cu mostenitori si cine sunt aceia de ex .ma iertati daca nu inteleg
Mostenitorii legali ai defunctului sunt : sotulsupravietuitor ( d-voastra ) si rudele defunctului pana la gradul al IV inclusiv.
Daca dumneavoastra ca sot supravietuitor a-ti renuntat la mostenire ,expres sau tacit,nu mai aveti treaba cu acele credite pentru ca in contractele de creditare nu ati semnat ca codebitor.
Daca din masa succesorala a defunctului ati mostenit bunuri ,atunci acele bunuri vor fi urmarite de catre creditori,pentru a recupera creantele.

Alte discuții în legătură

Credit de nevoi personale, imprumutatul decedat stefana_23 stefana_23 Ce se intampla cu creditul, in urma decesului Imprumutatului? Ar trebui sa-l preieie Codebitorul? nu stiu daca a fost incheiata vreo asigurare de viata a ... (vezi toată discuția)
Pasivul succesoral owner owner Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu niste detalii referitoare la dezbaterea unei succesiuni. Speta este urmatoarea. X, unic mostenitor al parintilor ... (vezi toată discuția)
Creditul , mostenire? Adina36 Adina36 Buna ziua...Mama a decedat si la acea data avea un credit...Acest credit era fara giranti si asigurat...Desi am dus la banca certificatul de deces , dupa 1 an ... (vezi toată discuția)