avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adoptare hotarari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adoptare hotarari

Art. 25. a) fiecare proprietar are dreptul la un vot pentru proprietatea sa;
b) pentru hotărârile cu privire la stabilirea fondurilor de investiţii pentru consolidare, reabilitare şi modernizare, votul fiecărui proprietar are o pondere egală cu cota-parte din proprietatea comună;
c) proprietarul poate fi reprezentat în adunarea generală de către un membru al familiei sau de către un alt reprezentant care are o împuternicire scrisă şi semnată de către proprietarul în numele căruia votează;
Avand in vedere ca sotia e si ea proprietar conform actului de vanzare-cumparare inseamna ca fiecare apartament beneficiaza de doua voturi si cota parte se diminueaza pentru fiecare proprietar?Daca,sa zicem sunt sot si sotie si sotia nu-i da imputernicire sotului cum se considera votul?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:59, 29 Iulie 2013
Cota-parte indiviza se refera la proprietate, nu la proprietar sau numar de proprietari.
Adica la apartamente egale ca suprafata sunt cote-parti indivize egale.

Daca intr-o familie sunt doua persoane (sot-sotie, de exemplu) trecute in actul de proprietate acestia sunt coproprietari in apartamentul respectiv si au fiecare cate o parte din cota-parte indiviza a apartamentului.

Pentru fiecare apartament se considera nominal un singur proprietar (chiar daca in fapt sunt mai multi coproprietari) si el va reprezenta familia, proprietatea sa in AG.

Fiecare proprietar are un vot pentru apartament....sau daca vreti sotul proprietar are jumatate de vot si sotia proprietar cealalta jumatate.
Oricare dintre acestia pot participa la AG, Daca participa amandoi, voteaza unul singur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz dezvoltator in asociatia de proprietari fiordul fiordul Dezvoltatorul care detine un numar majoritar de voturi in asociatia de proprietari, a decis in cadrul adunarii generale sa voteze marirea preturilor de ... (vezi toată discuția)
Votul in cadrul asociatiei sniperm007 sniperm007 Am o problema cu care ma confrunt.In cadrul Asociatiei,o persoana detine 5 Ap.Are ecesta 5 voturi in cadrul sedintei Adunarii Generale? (vezi toată discuția)
Proprietari la adunarea generala a asociatiei de proprietari. ... alina_25 alina_25 Proprietari la Adunarea Generala a Asociatiei de Proprietari. La noi la Asociatia de Proprietari a ajuns un administrator care comite numai greseli ... (vezi toată discuția)