Am inceput un topic acum 2 ani, referitor la acuzatia de conducere fara permis, forma continuata ( de 3 ori ), a unui inculpat, aflat la momentul savarsirii faptei, fara discernamant. Intrucat fapta si faptuitorul se afla pe raza localitatii Rm. Valcea, cazul este in antentia politiei din localitate. Dupa savarsirea faptelor, dandu-si seama ca nu are discernamant, doctorii au predispus aducerea cu forta si internarea lui intr-un centru de reabilitare psihica. S-a constatat ca a suferit o depresie puternica, cauzata si de consumul excesiv de pastile de slabit. Dupa ce a luat toate declaratiile, inspectorul care se ocupa de caz, a considerat ca sistemul medical din localitate nu e competent si l-a trimis pe faptuitor la INML pentru a se constata ca raportul initial este corect. Ne-am prezentat la data convenita, subiectul a fost analizat medical de catre o comisie, i s-a spus ca totul este in regula dar ca trebuie sa se interneze o saptamana pentru alte investigatii. Lucru nefiind posibil, intrucat persoana, inca student, era in sesiune de examinari. Ni s-a spus ca este indicat sa se si interneze, dar daca refuza, i se va trimite un raspuns chiar si-asa. A semnat ca refuza internarea. Acest lucru se intampla in iunie 2011. Acelasi inspector care inca se ocupa* cu steluta si ghilimele de rigoare, spune ca nu poate trimite dosarul la procuror pe motiv ca nu a venit raspunsul de la INML, ea justificand verbal " n-am incredere in astia de-aici pe care i-ati platit voi " . Lucru total neadevarat. Baiatul, fara a mai savarsi alte fapte, a mai fost internat o data, tot pentru depresie.
Exista vreo cale de atac pentru a putea grabi lucrurile? Este totusi o nedreptate care i se face, in sensul ca acest timp de 2 ani + probabil este pierdut, sentinta ulterioara care i se va da, nu va tine cont de acesti 2 ani in care el nu a avut drept de conducere.
Cel mai recent răspuns:
tripmedia , utilizator
11:29, 4 August 2013