avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dupa deces, fiul poate vinde masina(avariata) ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dupa deces, fiul poate vinde masina(avariata) ?

Buna ziua, tatal meu a decedat in urma cu cateva zile, si are o masina(avariata) pe numele lui, si vreau sa ma ajutati daca masina o pot vinde
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:11, 30 Iulie 2013
Numai dupa dezbaterea succesiunii.
as dori un raspuns mai detaliat, daca se poate, fiindca situatia e complicata, are si o casa cumparata dar nu are contract de vanzare-cumparare pe numele lui ..si fratii tatalui meu decedat spun ca nu am nici un drept la casa lui, desii nu e casa parinteasca, e cumparat de el !
Ar trebui sa mergeti sa consultati avocat deoarece nu cred ca veti putea lamuri mai mult de atat pe forum.
Pentru a vinde masina trebuie sa aveti certificat de mostenitor.
Referitor la casa trebuie vazute actele si inteleasa in mod clar situatia juridica.
Daca nu are acte inseamna ca nu este proprietar.
Dar...pot exista si drepturi chiar daca nu are acte...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa renovata,lipsa dovezi olga2011 olga2011 sora mea a modificat casa parintesaca,renovata de la fundatie, in 1969,cu banii ei,in casa au ramas o un frate si parintii,ea si-a pastrat o camera si o ... (vezi toată discuția)
Problema cu succesiunea ellymer ellymer Buna seara, Va supun atentiei urmatoarea situatie: Bunicii din partea tatalui sunt decedati din anul 2004.Ei au avut doi copii: tatal meu si fratele lui. ... (vezi toată discuția)
Succesiune, partaj succesoral mary6 mary6 Buna ziua. Tatal decedat de 11 ani de zile,fara a fi facuta/dezbatuta succesiunea dupa acesta,mama decedata de aprox. 1 an de zile,doi fii mostenitori.Nu ... (vezi toată discuția)