avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema cu succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema cu succesiunea

Buna seara,
Va supun atentiei urmatoarea situatie:
Bunicii din partea tatalui sunt decedati din anul 2004.Ei au avut doi copii: tatal meu si fratele lui. Tatal meu locuia cu parintii sai din anul 1991. Dupa decesul bunicilor, tata a ramas in continuare in casa parinteasca, el neavand alta locuinta ;bunicii fiind in varsta el s-a ocupat in principal de gospodarie si de lucrarea pamantului etc. Dupa decesul bunicilor, cei doi frati nu au facut nici o succesiune, nu stiu de ce, eu am spus ca ar trebui facuta dar....Anul trecut a decedat si tatal meu. Acum , nu stiu cu ce ar trebui sa incepem... se poate face succesiunea dupa bunici, dupa atatia ani? si ar veni la mostenire fratele tatalui meu si cu mine ca unica mostenitoare a tatalui meu? sau cum ar trebui sa procedez? A ramas doar casa parinteasca si gradina, daca se va vinde care este cota -parte care ni se cuvine fiecaruia dintre noi?
Comuna respectiva este la cca 150 km si de orasul meu si de al unchiului meu dar diverse persoane de acolo mi-au spus ca el nu considera ca as avea si eu drept pentru ca tata a locuit acolo si dupa moartea bunicilor si prin asta l-a impiedicat pe el sa vanda casa mai repede.
Va rog sa-mi spuneti parerea dvs in aceasta situatie, eventual un sfat.
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ellymer , utilizator 11:12, 22 Aprilie 2011
aveti exact aceleasi drepturi ca unchiul dvs deoarece dvs veniti lamostenire in locul tatalui dvs.
bunurile vor fi impartite in mod egal.
succesiunea se poate face oricand numai ca daca vor fi discutii atunci sa va adresati instantei.
Nu prea vine la mostenire in locul tatalui, ci vine la succesiunea tatalui, in a carui masa succesorala intra ceea ce acesta a mostenit de la parintii sai (bunicii lui ellymer) Asta inseamna dezbaterea a doua succesiuni (ba chiar trei): dupa bunicii decedati (doua succesiuni) si dupa tatal userului.
Succesiuea se va face pt. bunici pe numele tatalui si unchiului dvs. si apoi va revine dvs.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Inteleg ca trebuie inceput cu succesiunea bunicilor , deci practic unchiul meu trebuie sa inceapa procedura si ulterior eu sa incep succesiunea pentru tatal meu? El nu avea alte bunuri proprii decat ceea ce mosteneste de la parinti.
E o situatie cel putin delicata, pentru ca unchiul meu nu vrea sa faca nimic, numai dupa ce gaseste cumparator la casa, care nu prea se arata.Fiind departe, nu pot merge des acolo si se degradeaza pe zi ce trece.
Toate actele casei, certificate de deces etc sunt la mine dar nu stiu ce ar trebui sa fac, concret , daca unchiul meu nu vrea. Eu pot face succesiunea dupa tata daca cea dupa bunici nu e facuta si el nu avea altceva decat ceea ce mosteneste de la parinti?
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sucesiune stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua am o nelamurire daca vreti sa ma ajutati va rog ,,,avem o mostenire de la bunici ,,ei sunt decedati amindoi au 5 copii in urma cu ani de zile au ... (vezi toată discuția)
Moștenire Rzsolt Rzsolt Bună ziua. Intrebarea este pentru părinții mei. Părinții mei locuiesc de 25 de ani la casa părintească. Fratii tatălui acum vor să ceară partea lor. ... (vezi toată discuția)
Suntem 2 frati si mama. tata a decedat in 2021. vrem sa dezbatem ... silviu1975 silviu1975 Suntem 2 frati si mama. Tata a decedat in 2021. Vrem sa dezbatem succesiunea dupa bunici, parintii tatalui meu. Tata mai are 2 frati, ambii in viata. Nu am ... (vezi toată discuția)