avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cotizatia CNAS aferenta impozitului pe dobanda la un ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cotizatia CNAS aferenta impozitului pe dobanda la un depozit

Am un cont in banca si in anul 2011 mi s-a retinut impozit pe dobanda al depozit. Recent am primit instiintare ca trebuie sa platesc la CAS Cotizatia aferenta impozitului pe dobanda. Fac referire ca acesti bani sunt proveniti din salarii din afara tarii. Eu nu figuram si nu figurez cu nici un alt venit in tara. Sunt casatorit si sotia este imputernicita pe acest(e) cont(uri).
Sotia lucreaza intr-o institutie de stat si plateste cotizatie la CNAS aferent salariului.
Este legal sa mi se ceara sa platesc aceasta cotizatie?
Cel mai recent răspuns: EmilB , utilizator 11:39, 31 Iulie 2013
Veniturile din dobanzi sunt singurele pe care le obtineti in tara. si conform legii 95/2006- actualizata- art 257, alin (2) litera f) pentru acestea se datoreaza contributia de asigurari sociale de sanatate.
[ link extern ]
Cititi si acest topic :
www.avocatnet.ro/content/for...

Codul Civil spune - Dovada bunurilor sotilor Art. 343
(1) Calitatea de bun comun nu trebuie sa fie dovedita.
Deci, daca acest depozit este bun comun al meu si al sotiei, chiar daca eu figurez titular, de ce sa platesc aceasta cotizatie?
Asta stiam si eu Legea "95/2006- actualizata- art 257, alin (2) litera f) pentru acestea se datoreaza contributia de asigurari sociale de sanatate"
Este vreo sansa de a ataca plata aceastei cotizatii in conditiile enumerate prima data? Asa cum am zis si mai sus facand referire la codul civil acest depozit poate fi considerat bun comun si sotia deja plateste cotizatie fiind salariata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe sanatate aristel aristel am primit astazi 24.07.2008 o somatie de la casa de asigurari de sanatate sa platesc o cota de 6% din venitul pfa-ului . este legal ?mentionez ca sunt angajat ... (vezi toată discuția)
Plata contributiei asig.de sanatate asupra veniturilor din dividende mihanego mihanego am urmatoarea situatie: 1.profit aferent exercitiului financ.2007 repartizat la rezultat reportat, 2.in luna iulie 2008 asociatul unic,administrator,care nu ... (vezi toată discuția)
Pensionarii platesc cas pe dividende? danye danye Buna ziua, Va rog mult sa ma lamuriti intr-o problema. As vrea sa stiu daca pensionarii [b]trebuie sa plateasca[/b] contributia la asigurarile de sanatate ... (vezi toată discuția)