avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare sediu social in alt judet
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare sediu social in alt judet

Buna ziua,

Am urmatoarea problema :

Am un SRL si vreau sa-i schimb sediul social in alt judet, am gasit sediul respectiv si am facut un contract de inchiriere, proprietarul fiind persoana juridica, cel putin asa a zis. Cand i-am cerut un document care atesta dreptul de proprietate mi-a zis ca are un contract de comodat autentificat la notar intre mama lui ( proprietara imobilului ) si firma pe care o detine, prin care poate sa inchirieze spatiul. Intrebarea mea este daca pot sa am un contract de inchiriere cu firma X, in calitate de proprietar, pentru ca asa a facut contractul, el figureaza ca si proprietar - nu cred ca se poate, intrucat vreau sa-mi deduc impozitul si TVA-ul, plus ca trebuie sa depun dosarul la ORC-X. Vreau sa stiu daca imi schimba sediul social la Orc cu acest contract autentificat plus cel de inchiriere ?

Cel mai recent răspuns: raluk20 , utilizator 18:56, 30 Iulie 2013
1. Fiind persoana juridica nu poate sa inchirieze spatiul decat daca are ca obiect de activitate inchirierea spatiilor comerciale.
2.Inainte de inrgistrarea sediului la ORC trebuie sa inregistrati contractul ptr spatiu la administratia financiara , care trebuie sa va emita adeverinta din care sa rezulte ca la adresa respectiva nu mai figureaza o alta societate, afara doar de situatia in care , spatiul, prin partajare ,poate gazdui sediile sociale mai multor societati.
Va multumesc pr raspuns . La pc 1 o sa verific ce caen are. La pc 2 nu se mai inregistreaza la admistratia financiara, ci direct la orc o data cu dosarul.
Certificatul emis de administratia financiara competenta se obtine ,intr-adevar, prin intermediul registrului comertului ,fara niciun demers din partea solicitantului schimbarii sediului , dar acest lucru nu insemna ca-l absolva pe acesta de a indeplini conditiile ptr care se si emite in fapt certificatul respectiv.

Prin urmare, daca din certificatul astfel emis de administratia financiara rezulta ca sunt inregistrate la organul fiscal alte documente care atesta cedarea dreptului de folosinta asupra aceluiasi imobil, cu destinatie de sediu social, solicitantul va trebui sa depuna o declaratie pe proprie raspundere in forma autentica prin care sa ateste ca societatea poate functiona intr-o incapere distincta la sediul respectiv.


Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2013
Adriana Stanica, Consilier juridic
Stiam acest lucru, la notar se face declaratia. Multumesc! Eu am intrebat daca prin contractul de comodat facut la notar intre proprietara imobilului si firma pe care fiul sau o detine si are sediul social acolo, poate sa inchirieze sedii si daca in contractul de inchiriere poate sa apara firma si nu proprietarul de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare titlu sub care este detinut sediul social vasilemihaela23 vasilemihaela23 Buna ziua, Am si eu o nelamurire. Avem la aceeasi adresa (care este o cladire cu 3 etaje: parter, et.1, mansarda, subsol) sediul a 3 societati comerciale. ... (vezi toată discuția)
Ce documente sunt necesare ptr deschiderea pct.de lucru ? Cezar66 Cezar66 Bună ziua ! Vreau sa deschid pct de lucru odata cu infiintarea firmei. In afară de contractul de inchiriere (dovada detinerii spatiului) mai am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Comodat sediu infiintare firma pe site onrc inregistrat la fisc!! ContSters14976 ContSters14976 Salutare, se pare ca in ultima vreme, daca am lipsit de la ONRC au aparut reguli noi. Am constatat pe siteul lor in lista cu actele necesare la constituire ... (vezi toată discuția)