avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale modificare titlu sub care este detinut sediul social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

modificare titlu sub care este detinut sediul social

Buna ziua,

Am si eu o nelamurire. Avem la aceeasi adresa (care este o cladire cu 3 etaje: parter, et.1, mansarda, subsol) sediul a 3 societati comerciale. La una dintre societati dorim sa facem un contract de comodat in locul celui de inchiriere, iar acest contract de comodat va trebui depus la ONRC pentru modificare titlu sub care este detinut spatiul. Avand in vedere ca proprietarul spatiului este o persoana fizica, acest contract de comodat trebuie inregistrat la Administratia Financiara? Mai trebuiesc obtinute certificatul care atesta dreptul de folosinta asupra spatiului si adeverinta respectiva de la Administratia Fianciara, avand in vedere ca nu se schimba sediul social, ci doar contractul din contract de inchiriere in contract de comodat?
Cu ce acte trebuie sa ma duc la ONRC pentru a depune contractul de comodat in locul celui de inchireiere?
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns.
Multumesc mult!
Se inregistreaza ctr de comodat la AFP-va elibereaza certificat ,adeverinta -va duce-ti cu ele la ORC.
1.dupa noile modificari da se inregistreaza si comodatul la Adm. Financiara
2.la ONRC va duceti cu comodatul adev financiar si actul de proprietate
Trebuie ca proprietarul sa se duca cu el sa-l inregistreze la Admi.Financiara unde este situat imobilul ( la noi imobilul este in sectorul 2) si tot el sa ceara aceasta adevreinta si certificat?
Eu la ONRC trebuie sa depun cererea de depunere/mentionare acte impreuna cu noul contract de comodat, actul de proprietate al spatiului, adeverinata si certificatul.
Daca la adresa respectiva mai au sediul si alte societatii ce se intampla?Imi verifica iar sediul la ONRC daca eu nu-l schimb?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, ca sa pot rezolva problema.
Multumesc!
da la ONRC se verifica sediul mai exact indeplinirea art. 17 din L.31/1990

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de comodat trebuie sa fie semnat de ambii proprietari nokita nokita Buna ziua, In primul rand va urez Craciun fericit si mult succes in tot ce intreprindeti! Sunt un nou utilizator al forumului dvs. pe care il gasesc foarte ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social in alt judet raluk20 raluk20 Buna ziua, Am urmatoarea problema : Am un SRL si vreau sa-i schimb sediul social in alt judet, am gasit sediul respectiv si am facut un contract de ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere pentru punct de lucru avdodo avdodo Buna ziua, Am o societate comerciala cu sediul in Bucuresti si doresc sa deschid un punct de lucru in Buzau. Am incheiat deja un contract de inchiriere ... (vezi toată discuția)