avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Functiile Asociatiei de proprietari!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Functiile Asociatiei de proprietari!

Buna seara,
Am fost numita Presedinta unei Asociatii de proprietari si doresc sa stiu daca pe langa functiile de presedinte, vicepresedinte, administrator (nu se ocupa cu partea de contabilitate in partida simpla si casierie). Aceste doua functii fiind preluate de presupusul contabil care si-a incheiat contract de munca cu functia de economist sef desi nu are pe nimeni in subordine
Intrebarea este daca exista o asemenea functie in legislatia asociatiilor de proprietari pentru ca in legea 230/2007 nu este stipulata aceasta functie? Va multumesc din inima!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:01, 11 Ianuarie 2014
Functia este de contabil (fara sef) pentru ca face contabilitate.
Asa cum este stipulat si in HG 1588/2007 cu normele de aplicare a Legii 230/2007. Este o pretiozitate gratuita si chiar nu conteaza in stabilirea salariului pe care tot comitetul executiv il stabileste, negociind cu persoana asupra celor ce are de facut, nu asupra denumirii functiei.
florentinazara a scris:
Am fost numita Presedinta unei Asociatii de proprietari si doresc sa stiu daca pe langa functiile de presedinte, vicepresedinte, administrator (nu se ocupa cu partea de contabilitate in partida simpla si casierie).

Functia de presedinte se ocupa in urma alegerii in adunarea generala si nu prin numire. Presedintele este ales de jumatate plus unul din participantii la adunarea generala statutara si mandatat de proprietari sa conduca asociatia si sa le reprezinte interesele.
Am citat propozitia dumneavoastra de la inceout pana la punct si nu am inteles nimic.
Poate reveniti.
Întrebarea mea era daca in organigrama asociatiilor de proprietari, exista si functia de economist sef! În legea 230/2007 si a normelor de aplicare a acestei legi exista doar contabil.
Acesta a preluat si partida simpla de contabilitate a administratorului si nu eram lamurita daca poate fi incadrat ca economist sef.
Si da, m-am exprimat gresit, am fost aleasa in adunarea generala statutara cu majoritate de voturi. Îmi cer scuze si va multumesc din suflet.
Comitetul executiv condus de presedintele asociatiei decide cu privire la organigrama asociatiei, angajeaza personal...
Aceasta organigrama nu este "batuta in cuie" iar comitetul executiv, in functie de volumul de munca, de pregatirea persoanelor cu care lucreaza..., poate modifica oricand schema de personal.
In Romania exista functia de contabil, contabil sef, economist, economist sef, director economic...
In functie de pregatirea persoanei care se ocupa de contabilitatea asociatiei de proprietari aceasta poate fi angajata pe post de contabil (daca are studii medii de contabilitate) sau pe post de economist (daca are studii superioare, absolvent stiinte economice la ASE sau alte universitati din tara cu profil asemanator). Dar economist-sef parca e prea mult. Pe de alta parte nu aceasta va deranjeaza si vedeti mai degraba daca-si face treaba.
Contractul de munca, indiferent pe ce post, se intocmeste de angajator si nu de angajat. In prima postare spuneati ca "presupusul contabil care si-a incheiat contract de munca cu functia de economist sef...".
Poate ca noul presedinte a mostenit acesta situatie, in sensul ca acest economist a fost angajat de fostul presedinte, dar nu ca si-ar fi facut singur CIM.
Cititi acest contract, vedeti in ce termeni a fost incheiat..., discutati in comitet si daca aveti un administrator pregatit sa tina contabilitatea in partida simpla, puteti decide desfiintarea postului de contabil si incetarea CIM cu persoana respectiva.


Vă mulțumesc pentru răspuns și îmi cer scuze de întârziere. Ce pot să spun este că nu am niciun contract de muncă ca și angajator. Stau la contabilă și nu dorește să mi le înmâneze.

Alte discuții în legătură

Cumul de functii Adriantot Adriantot La o asociatie de proprietari cu 3 scari de bloc, la care se tine contabilitatea in partida simpla, administratorul angajat este si casier. Presedintele care ... (vezi toată discuția)
Cumul functii in asociatie de proprietari asociatiaproprietarilor5d asociatiaproprietarilor5d vrem sa desfiintam functia de administrator contabil si casier - detinuta pana in prezent de 1 singura persoana, Contabilitatea o vom incredinta unei firme ... (vezi toată discuția)
Contabil sau administrator la o asociatie de proprietari? Amalya29 Amalya29 Buna ziua, pentru o asociatie de proprietari cu 30 de apartamente, avem un presedinte al asociatiei de proprietari, un cenzor si un expert contabil (printr-un ... (vezi toată discuția)