avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligatie administrator declaratii?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligatie administrator declaratii?

Buna ziua,
Ca administrator al unei asoc.de propr. am obligatia de a calcula contributiile ce trebuiesc platite catre Finante, Casa de Asig.sociale, Pensii si Sanatate si de a depune declaratii pt.aceste plati?
Cel mai recent răspuns: cristian_conea , utilizator 13:07, 22 Noiembrie 2010
Daca nu aveti contabil angajat al asociatiei, da. Nu dv. calculati si cotele de intretinere?
cotele de intretinere le calculez eu, normal, insa pe baza unor facturi, chitante, etc. (si aici intra si cheltuielile cu salariile) pe care le primesc.
daca asociatia nu a angajat contabil, de ce sa fie administratorul acela care sa stie ce si unde trebuie platit? de ce nu presedintele? sau femeia de servici:D?
Art 35 din L nr 230/2007 Pentru activitatea de administrare care include activitati de administrare tehnica,de contabilitate si casierie,asociatia de proprietari poate angaja fie persoane fizice atestate pentru functia de administrator de imobile ,fie poate incheia contract de administrare cu persoane juridice specializate si autorizate
ca activitate de contabilitate, asigur conducerea contabilitatii asociatiei in partida simpla, insa problema pe care am supus-o discutiei se incadreaza in activitatea de contabilitate sau in alt domeniu (juridic, de ex.)?
Pe de alta parte, in Statut (aprobat prin hotarare judecatoreasca) este prevazut ca functia de contabil poate fi indeplinita si de cel ce indeplineste functia de secretar, fara nicio legatura cu functia de administrator.
La ce fel de asociatie va referiti cand faceti trimitere la functia de secretar ?

Alte discuții în legătură

Desfiintare post cristian-alexandrescu cristian-alexandrescu Bună ziua, Sunt membru al Comitetului Executiv al unei Asociatii de Proprietari care are 7 scări si 300 de apartamente. Conducerea Asociatiei are ... (vezi toată discuția)
Functia de vicepresedinte si secretar aecobob aecobob Buna ziua Va rog sa ma lamuriti ce presupune, practic, functia de vicepresedinte la o asociatie de proprietari in afara de specificatia de la Art.21(3) : ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila in asociatia de propietari Cristian_1011 Cristian_1011 Buna ziua, Vreau si eu o informare daca se poate. Expertiza contabila in cazul unui Administrator de bloc , unde se face intr-un birou al blocului? si cine ... (vezi toată discuția)